Ключари и дублиращи се ключове

brava

Има много професионални услуги, които включват даване на известна степен на доверие на човека или бизнеса, който наемате. Когато седнете на зъболекарския стол, вие се доверявате, че няма да ви извадят зъб, който е напълно здрав. С почистващите машини за къщи се надявате, че няма да прегледат вещите ви; очаквате детегледачките да не изпращат съобщения на приятелите си, вместо да общуват с децата ви; когато ядете в ресторант, вярвате, че готвачите спазват най-добрите практики за безопасност на храните. И тогава има ключари: вие вярвате, че вашият ключар няма да използва вашите ключове за влизане във вашия имот без разрешение.

Може да звучи малко глупаво да го кажем на глас, но това е притеснение на някои от нашите клиенти. Това дори е притеснение, което може да попречи на хората да наемат жилищен ключар, което ги кара да прекарват часове, опитвайки се сами да сменят ключалките, вместо да потърсят помощ. Те просто изпитват това неприятно малко съмнение, че въпреки че е много малко вероятно нещо да се случи, възможно е нещо да може.

Ключарите държат ли шкаф пълен с ключове?

Не! На първо място, би било непрактично. Някои клиенти са с впечатлението, че когато правим резервен комплект ключове, ние си запазваме комплект и за себе си – „за всеки случай“. Ако направихме това, щяхме бързо да останем без място, просто защото виждаме толкова много клиенти всяка седмица. Няма абсолютно никаква причина да държим копие под ръка. Ако загубите ключа си и нямате друго копие, не можете да се свържете с нас за такова – ние го нямаме. (Разбира се, ние все пак можем да ви помогнем. Само не като ви предоставим вашия ключ.)

Отговорност за съхраняване на ключове

Второ, запазването на всички тези ключове на място би представлявало значителна отговорност за нас. Ако тези ключове попаднат в грешните ръце, ние ще носим отговорност. Това не е риск, който сме готови да поемем. И тъй като няма практическа причина да имаме ключовете под ръка, няма полза за компенсиране на този риск.

Дублирането на ключове е бързо

Трето, създаването на ключ е толкова бърз и лесен процес, че клиентите обикновено стоят точно срещу нас, докато го правим. Вие ни давате своя ключ и ние проследяваме неговия модел на празен ключ. Виждате целия процес пред очите си, така че можете да видите, че не правим второ копие за себе си. Ако го направихме, със сигурност ще забележите.