Търсите отговор на въпроса какво да направите, ако вратата не се отвори в апартамента? Заключването на входните врати за всеки човек е едно ежедневие. Всеки ден механично завъртаме ключа, без да обръщаме внимание на самия механизъм. За съжаление, рано или късно той се поврежда и възниква логичния въпрос какво да правим, ако вратата не се отвори в апартамента.

Основни причини

Най -често говорим за проблем с тайния механизъм и на първи етап е необходимо да се определи този тип: магнитен, врязън, външен или цилиндър. За да отворите магнитни багажници, ключ не се изисква, следователно, на първо място, струва си да се обмислят причините за невъзможността за отваряне на цилиндровите устройства:

  • Незправен ключ – огънат, пречупен връх на ключа и други. Ако има и най-малки щети, не се препоръчва да се използва ключа;
  • Замърсяване на тайния механизъм. Малки пясъчни зрънца, тъй като са между щифтовете, затрудняват работата на устройството. Мръсотията може да попадне в замъка по различни начини, за това е важно периодично да се почиства;
  • Увреждане на тайната структура, получена в резултат на опити за хакване;
  • Наличие на фабричен дефект или неправилен монтаж на ключалката;
  • Износен механизъм в резултат на продължителна употреба.

Начини за решаване на проблема

И така, какво да направите, ако вратата не се отвори в апартамента. Има няколко варианта:

Да се опитате да отворите вратата сами, като използвате импровизирани предмети, но това е грешен начин, тъй като може да повредите още повече ключалката и вратата;

Обадете се на ключарите от сертифицирана фирма. Бързо ще пристигнат  до адреса, използват съвременни устройства за отваряне на ключалки от различни видове.

Какво друго трябва да знаете

Спешното и аварийно отваряне на бравите се извършва в присъствието на собствениците на апартаменти. Ключарят изисква от собственика документ (натурален акт или друг такъв с печат), с който да потвърди собствеността или може да се нуждаете от потвърждаване на съседите.

Ключарите могат да ви консултират по въпроса какво да направите, ако вратата към апартамента не се отвори. Гарантират висококачествена работа и достъпни цени.

Ключарските услуги в наше време са надеждни. По -добре е да спасите нервите си, ако имате проблем със заключването на вратата или счупен замък. Обадете се на майсторите – ключари.