Подобно на други производители на метални брави за врати, Mottura Serrature Di Sicurezza Spa (Mottura Serrature di Sicurezza S.p.A.) отделя голямо внимание на разработването и усъвършенстването на заключващи механизми, които превръщат въртеливото движение на въртящата се гърбица на защитния цилиндър в транслационно движение на заключващите напречни греди, и, разбира се, самите защитни механизми – цилиндрите.

Освен това приоритетна посока на изследване и развитие в сегмента на цилиндровите брави е усъвършенстването на цилиндрите, за да се гарантира защитата на тяхната надеждност, функционалност и секретност от влияния, характерни при проникване с взлом – избиване, пробиване на секретна част, отваряне на ключалката като използвате главен ключ.

Магнитно устройство MOTTURA CHAMPIONS 30/31

Цилиндърът на магнитната система CHAMPIONS 30 има 5 щифта, единият от които е снабден с патентовано уникално магнитно позициониране за по-голяма надеждност. Магнитният щифт се привлича към ключа от магнит, а не от пружина. Веднага щом ключът напусне цилиндъра, „тайната“ позиция на щифта в тялото на цилиндъра усложнява използването на ключалката, пречи на опитите за престъпна кражба с взлом.

Специална патентована система на пантите ефективно предпазва тялото от издърпване.

Роторът и корпусът са оборудвани с предпазни устройства, които предотвратяват пробиване (топки, щифтове, предпазни тапи, щифтове).

Щифтовете са изработени от сплав. Насрещната част и щифтът имат профил, който предотвратява разбиване, профилът е изработен от закалена стомана.

Ключовият бит е създаден от никел сребро и се слива с главата в едно цяло. Главата е облицована с пластмаса, която е с минимален размер и се характеризира с ергономичност. Възможно е персонализиране на ключовете, това се постига чрез сменяеми цветни вложки.

Ключовете са патентовани. За да получите перфектен дубликат от техническа гледна точка, си струва да го поръчате в ключарска работилница за дублиране, като представите карта с номер на собственика, която присъства в опаковката, както и оригинала на устройството. Цилиндърът, ключовете, картата на собственика, фиксиращият винт и инструкциите за монтаж са в запечатана опаковка.

Механично устройство MOTTURA CHAMPIONS 48

Функционални характеристики:

  • – Цилиндърът на модела CHAMPIONS 48 е с две различни технологии за криптиране. Това е система с 4 шарнирни щифта, чиято сърцевина е изработена от високоякостна стомана, както и традиционен 5-пинов дизайн.
  • – Патентована уникална система за направляващи щифтове, без пружини и свободно усукване. Дешифрирането на кода и разбиването на цилиндъра на този модел CHAMPIONS е много трудна задача, поради големия брой възможни комбинации и фалшиви издатини, които предпазват от сондиране на щифтовете.
  • – Роторът и корпусът са ефективно защитени от пробив чрез специални защитни устройства – пръсти, топки, щифтове, тапи.
  • – Благодарение на безкрайния брой варианти на кодове, цилиндърът CHAMPIONS 48 предлага огромни възможности за разработване на специални системи.
  • – Ключът е изработен от никел, което се слива с главата на специалната пластмасова дръжка, характеризираща се с ергономичност и минимални размери.
  • – Най-високо ниво на защита се осигурява от контролираното и сигурно производство на дубликати. За получаване на дубликат трябва да бъдат представени непременно личната карта на собственика и оригиналния ключ.