Има различни причини, поради които хората използват сервизите на професионалните ключари в някои случаи е въпрос на спешност  и те изискват незабавно ключар. Докато за останалите е по-неотложна, но еднакво важна работа, като извършване на проверка за сигурност или изрязване на нови ключове.

Заедно с предлагането на услуги за аварийни ключари от София предлагат широка гама от различни опции за ключарски услуги, така че каквито и да са вашите изисквания, нашите опитни ключари ще осигурят решение с максимална ефективност и минимални шумове.

Осигуряването на сигурно заключване на вратите е един от най-ефективните начини за защита на вашия дом и откакто Smart Locks дойде на пазара, имаше текущ дебат дали те са A) безопасни и Б) по-сигурни от традиционните брави. Ще разгледаме някои от предимствата и недостатъците на интелигентните и традиционни брави и ще видим кой ще бъде най-сигурният.

Традиционни брави

Когато говорим за „традиционни“ брави, ние говорим за типичните брави, които виждате на почти всяка врата; Euro Lock, Mortice, Yale тип (Night Latch) и т.н. Това са ключалките, които вече знаете и най-вероятно ще имате. Тези брави се нуждаят от физически ключ, за да ги отварят.

Smart Locks

Когато говорим за „интелигентни“ брави, ние говорим за заключване, което се управлява от вашия телефон или друго устройство, като например FOB. Тези брави използват или Wi-Fi или Bluetooth, а не физически ключ за отключване на вашата врата.

Заключване на вратите

Коя ключалка всъщност е по-сигурна? Единственият голям проблем, пред който е изправен Smart Locks, е, че всичко свързано с интернет може да бъде уязвимо за хакерство. Така че, ако инсталирате Smart Lock за вашия дом, има шанс някой да успее да пробие, като хакне ключалката. Това е един основен недостатък, който засяга всички Smart Locks.

С традиционните заключвания е трудно да се направи преглед на безопасността, защото те са различни и трябва да се вземат под внимание много фактори. Обаче ще разгледаме обикновените ключалки, които ще намерите на входната врата.

Традиционните ключалки на предните врати са податливи на счупване. Може би точно толкова, колкото и дори повече от Smart Lock. Опитен крадец може да удря и да влезе в къщата ви за секунди.

Когато решавате коя е най-сигурна ключалка за вас вкъщи, трябва да помислите дали е по-вероятно натрапникът да избере ключалката ви или да го разбие. Статистиката ни показва, че кражбата е престъпление на възможността, така че не е вероятно натрапникът да е планирал да се намеси в интелигентното заключване на вратата.

Има много дебати за това коя ключалка е най-сигурната за вашия дом. И двете имат силните и слабите страни. Така че, сравняването им със сигурността може да не ви накара да решите по един или друг начин. Това са другите фактори, които могат да ви накарат да мислите.