Търговските врати са обект на много злоупотреби. Като цяло те се подлагат на много по-голяма употреба от жилищната ви врата, което натоварва вратата и прикрепената ключалка. Екипът на https://sofiakey.com/получава стотици обаждания годишно от фирми с неизправни или напълно счупени врати и ключалки , които са подложени на постоянна употреба без никаква поддръжка.

 

Счупени ключалки, провиснали врати, течащи затварящи устройства, счупени панти и неправилно подравнени резета са само част от проблемите, които виждаме всеки ден. В повечето случаи тези проблеми могат да бъдат избегнати активно, само като следвате ключарските съвети за поддръжка на врати и ключалки , които ще очертаем по-долу.

  1. Не оставяйте вратите отворени.

Дори само да изтичате до колата, за да вземете нещо, е лоша идея да оставите вратата си отворена . Не е предвидено вратите да бъдат оставяни в отворено положение без специално устройство за задържане и това може да доведе до ненужно напрежение или повреда на ключалката на вратата. В някои случаи отварянето на вратата ще създаде проблеми с подравняването. По-евтините врати могат дори да се огъват поради постоянно подпиране.

  1. Опитайте се да бъдете нежни с търговските врати.

Търговските врати трябва да се справят с много износване и използването на прекомерна сила за отварянето им не помага. Използването на крака ви, за „карате ритник“ например, почти сигурно ще намали продължителността на живота на вратата. По същия начин, силното завъртане на ключа, докато отключвате вратата, често води до счупени ключове и брави, което не е нещо, с което бизнесът иска да се справи. Ако имате нужда от толкова сила, за да отключите и отворите вратата си, вероятно има по-сериозен проблем – обадете се на местния ключар и му позволете да прецени ситуацията и необходимата ключарска услуга.

  1. Поддържайте вратата суха.

Ако почиствате външна стена с маркуч, опитайте се да избегнете намокряне на вратата ,ключалката и бравата. Обикновено външната ключалка на вратите е устойчива на атмосферни влияния, но има голяма разлика между дъждовете и накисването на нещо с маркуч. Водата причинява ръжда, ръждата причинява неизправност на ключалката и в краен случай дефектите на по бравата водят до разпадане на сигурността за достъп.

  1. Бъдете проактивни, а не реактивни.

Ако имате проблеми с използването на ключа си, не чакайте, докато някой ден просто не можете да отключите или заключите вратата , за да се обадите на ключар. Поправянето на нещата при възникването на проблема и поддържането на ключалката ще спестят на вашият бизнес пари в дългосрочен план и ще запазят вашата сграда в безопасност.

  1. Боядисайте вратите.

Някои бои са направени, за да се противопоставят на ръждата и наистина могат да помогнат за удължаване на живота на търговската врата. Ако текущата боя е натрошена, нанесете друго покритие, за да предотвратите образуването на ръжда и причиняването на щети.

  1. Пожарните изходи трябва да се третират по различен начин от останалите търговски врати.

Ако една врата има над нея осветена табела за огън, бъдете много внимателни при всякакви модификации, които правите. Инсталирането на някои видове брави или ключалки може да бъде срещу пожарния код и да ви накара да носите отговорност при авария. Консултирайте се с местната пожарна служба или ключар, преди да направите каквито и да било настройки на този тип търговски врати.

  1. Регулирайте механизмите за затваряне на вратите.

Ако вратата ви винаги се затръшва или се затваря твърде бавно, това може да е знак, че нещо не е наред с доближаващото устройство. Проверете за изтичане на течност от устройството и използвайте гаечен ключ, за да направите правилните настройки.

  1. Проверете батериите на всички устройства, работещи с такива

Подобно на алармите за дим, батериите на алармите за изход и системите за достъп с карти трябва да се проверяват редовно. Ако нещо издава звуков сигнал или издава странен звук, това обикновено е индикация, че батериите трябва да бъдат сменени. Ако батериите са изтощени, тогава на вратата имате скъп хардуер, който по същество е безполезен!

Въпреки че тези съвети имат за цел да удължат живота и ефективността на вашите ключалки и врати, ще дойде момент, когато нещата трябва да бъдат поправени или заменени. Когато това се случи, обадете се на екипа от https://sofiakey.com/. Ще изпратим професионален, обучен и опитен ключар, който да ви помогне при възникналите проблеми и да ви осигури най-добрите местни  ключарски услуги .