Направете определено място

У дома и в офиса създайте специално място за ключовете си и си създайте навик винаги да поставяте ключовете си там. Вкъщи можете да монтирате кука за ключ близо до входната врата или да поставите тава за ключове на кухненския плот. В офиса вашето чекмедже на горното бюро може да бъде идеалното място за скриване.

Напомнете си

Ако винаги губите ключовете си, но телефонът ви изглежда трайно прикрепен към ръката ви, напишете си бележка всеки път, когато оставите ключовете, като отбелязвате текущото им местоположение. Ако се опитвате да свикнете да използвате кука за ключ у дома, поставете лепкава бележка на огледалото на банята си. Целта е да се формулират нови навици, а писмените напомняния са важна част от учебния процес.

Прикрепете ключовете си

Много хора поставят ключовете на колата си и ключовете на къщата върху мъничка ключодържател, която лесно се плъзга в джоб или чанта. Това е чудесно, ако сте в състояние да ги поддържате. Малките ключодържатели обаче не правят нищо за намаляване на риска от загуба на ключовете ви. Огромният ключодържател може да бъде решението, ако обикновено ги губите в чантата или раницата си. Ако сте склонни да се разхождате без ключовете си, опитайте да ги прикрепите към служебния си идентификатор, портфейла или друг предмет, който винаги имате под ръка.

Използвайте технология

Ако изгубените ключове на колата започват да влияят на живота ви, помислете за обстрел за приспособление, което ще ви помогне да ги намерите. Подобно на извикването на изгубения ви мобилен телефон, тези тракери използват звукови сигнали или други звуци, за да ви помогнат да проследите ключовете си. Те са малко скъпи, но са ефективни.