Първо, нека обясним общото съставяне на ключалката, така че да можете да разберете какво прави една ключалка силна или слаба. Бравите имат стоманени цилиндри, които могат да бъдат пробивани от крадци. Най-добрите ключалки имат втвърдени стоманени или месингови цилиндри, подсилени със стоманени плочи. Не бъркайте, някой все още може да пробие най-добре направената ключалка, но това ще им отнеме много време. Обикновено времето е достатъчно, за да възпре крадецът и да го убеди да се премести в следващия дом или офис.

Ето и кои са 5-те най-силни брави, които да осуетят кражбите.

1) Medeco Maxum 11 * 603

Това е най-доброто заключване като цяло. Не само, че може да издържи на 15 –  минутно безмилостно сондиране, но професионалистите не са могли дори да я отворят по време на тестването на потребителските доклади. След 15 минути пробиване още 15 минути на премахване на винтовете , ключалката се разчупва . Това обикновено е достатъчно време, за да накара някой крадец да се тревожи и да се надяваме да се откаже.

2) Kwikset 980

Търсите ключалка, която няма да наруши бюджета ви? Не търсете повече. Kwikset 980 се продава само за $ 30 и си струва всяка стотинка, ако не и повече! Тази ключалка не разбита дори от нашите професионалисти и е с много дълги винтове, така че крадците не могат да я отключат.

3) Балдуин Престиж 380

Ако месингът е част от цветовата схема, тази брава ще допълни външния вид и сигурността ви. Същата компания, която създаде Kwikset, също така проектира това устройство, така че има смисъл, че те ще получават почти същите оценки в тестовете за потребителски отчети. Също като неговата „брачна сестра“, Baldwin Prestige 380 също се предлага с изключително дълги винтове за ударната плоча, което, разбира се, стоеше на нашия тест. Единствената разлика между тази ключалка и Kwikset е нейната месингова настройка и факта, че идва с по-тежък габаритен ключ.

4) Защитна камера с тъч скрийн с аларма BE469NX CAM 619

Този списък няма да бъде пълен без някои от по-новите, по-технологично развити ключалки, с които разполагаме тези дни. Schlage Camelot е страхотна възможност, ако има много хора, идващи и излизащи от вашия дом или бизнес. Можете да програмирате до 30 различни кодове за въвеждане и дори да ги синхронизирате с интелигентни домашни системи. Загубата на енергия няма да дезактивира устройството; самата ключалка ще остане заключена и ще трябва да използвате истински ключ за да я отключите. Когато се подложи на изпитание, нейните „дълги винтове на ръчно отключване се изправиха на многократни опити за удар и не можеха да бъдат разбити.

5) Yale Real Living Key Свободен сензорен дисплей Стенд за закачалка Само YRD240

Опитайте се да изберете тази ! Е, не можете, защото няма цилиндър. Вместо това тази ключалка се отваря само с вашия смартфон, таблет или с въвеждане на ключ. Дори ако захранването изгасне, тази ключалка ще остане сигурна и батериите в устройството ще запазят функцията на клавиатурата. Що се отнася до интелигентните брави на дома, това устройство е и един от единствените, които бихме могли да открием, които стоят силни срещу непрекъснатото сондиране. Но има един недостатък на това устройство с технологии. Винтовете са твърде къси за удрящата плоча, затова само препоръчваме да закупите тази заключваща система, като замените заместителната плоча. Ако го направите, ключалката изцяло ще премине нашия тест.

Не забравяйте, че ключарите на SOFIA KEY са тук за вас. Сигурността може да бъде обезсърчаваща и избора на лошо заключване за вашия дом или бизнес може да бъде опустошително.