Повечето ключари са единодушни, че заключващите ключалки(мъртвите болтове) са абсолютно необходими за сигурността на дома. Затворът е ключалка със стоманен болт, който се простира в колоната на вратата и ударната плоча, което го прави далеч по-сигурен от другите видове брави. Ето 3 причини да имате нужда от мъртъв болт на външните врати на вашия дом.

По-малко взломи

Кражбата е до голяма степен престъпление от възможност. Въпреки това, което показват популярните филми, рядко се случва крадецът да насочи вниманието си към един дом и да откаже да се придвижва. Вместо това повечето крадци се интересуват от намирането на най-лесния дом за достъп и влизане и излизане възможно най-бързо. Повече от 60% от пробивите в къщи включват принудително влизане, така че втвърдяването на дома ви с ключалка и държането му заключено по всяко време може да насърчи крадците да преминат към по-лесна цел.

Почти невъзможно да се избере

Няма такова нещо като напълно невъзможна за отключване ключалка. Въпреки това, ключалките са известни с това колко лесно се избират. Мъртвите болтове са далеч по-предизвикателни. Отново кражбата е до голяма степен престъпление от възможност, така че повечето крадци не са склонни да се мотаят около входната ви врата, опитвайки се да изберат трудна ключалка.

По-ниски застрахователни премии

В много случаи домашните застрахователни компании предлагат отстъпка за добре обезопасени домове, защото знаят, че рискът от взлом е по-малък. Особено когато се използват в тандем с цяла система за домашна охрана, която включва брави за прозорци, защита от плъзгащи се стъклени врати, брави за ограда и услуга за наблюдение на сигурността, вашите ригели могат значително да намалят разходите за застраховка на собственика на жилището.