Мит # 1: Престъпниците отключват ключалките

Някои хора вярват, че престъпниците влизат в колата ви, като отключват ключалките на колата ви, така че изборът на превозно средство с безключово влизане е по-умно решение. Въпреки че влизането без ключ може да е по-удобно за шофьорите, има много дезинформация относно това твърдение. Първо, отключването на ключалка отнема много време и опит. Престъпникът не иска да бъде хванат да прекарва много време в отключване на ключалка. Вместо това престъпниците ще използват други средства за достъп до колата ви. Това включва разбиване на вашия прозорец или използване на специален инструмент, който те ще се плъзгат между прозореца и вратата на автомобила, за да отворят заключващия механизъм. Закачалка с тел също би работила.

Второ, системите за дистанционно влизане са променили начина, по който престъпниците влизат в заключени коли, но не по начина, по който бихте си помислили. Изисканите престъпници вече могат да използват специални предаватели, за да използват системата за дистанционно влизане, за да влязат в превозното средство. Вече не трябва да се притесняват дали ръчно да избират ключалката с нови технологии и инструменти. Това не означава, че е невъзможно за престъпниците да отключват автомобилни ключалки, просто че сега е по-малко необходимо.

Мит # 2: Престъпниците използват тайни устройства, които можете да спрете с алуминиево фолио

Преди няколко години медиите осъзнаха факта, че някои престъпници използват системи за дистанционно влизане като начин за влизане в заключени превозни средства, като предоставят различни стратегии за собствениците на автомобили за предотвратяване на кражби. Това включва увиване на ключодържателите в алуминиево фолио, което според тях ще наруши честотата. Те също така препоръчаха да държите ключовете си възможно най-далеч от колата си.

Престъпниците изобщо не е необходимо да имат достъп до ключа ви, за да нахлуят в заключената ви кола. Въпреки че има заслуга да не закачите ключовете си до вратата, където крадецът може да ги намери и да открадне колата ви, алуминиевото фолио няма да ви помогне да предотвратите кражба на автомобили. Има много начини престъпниците да проникнат в колата ви.

Мит # 3: Престъпниците са единствените, които крадат коли

Когато видите някой да се опитва да се качи в заключена кола, не означава, че се опитва да я открадне. Обикновено престъпниците не искат да имат свидетели на престъпленията си. Ако видите някой, който се опитва да влезе в колата си, той просто може да бъде заключен от колата си.