Проблеми с батерията

За да не останете заключени при прекъсване на електрозахранването, повечето електронни брави използват батерии. Ако вашата внезапно спре да работи, може просто да се наложи да смените батериите. Използвайте вашия ключ за замяна (ако имате такъв) и след това поставете нов комплект батерии. В много случаи това ще реши проблема.

 

Проблеми с кода

Въпреки че не е необходимо да помните да носите ключ, трябва да запомните кода, който сте задали за заключването. Забравянето на вашия код е особено вероятно, ако често го променяте. Минимизирайте този риск, като запишете кода си на безопасно място или го отбележите в телефона си. Ако се окажете в тази ситуация, проверете ръководството на собственика или се свържете с производителя. Вероятно има начин да нулирате кода.

 

Комуникационни грешки

Понякога клавиатурата или сензорният екран спират да комуникират с действителното заключване. За да разрешите този проблем, извадете батериите за една минута и след това ги поставете отново. През повечето време това ще нулира заключването и ще възстанови комуникацията. Ако не успеете, свържете се с производителя за помощ.

 

Механични проблеми

Въпреки че не използват физически ключове, електронните ключалки все още разчитат на физически заключващи механизми. Често срещаните механични проблеми включват:

 

Проблеми с ударната плоча: Ударната плоча е металното парче, в което потъва резето на вратата. Ако ударната плоча не е идеално подравнена, няма да има гладко влизане. С течение на времето ударната плоча може да се разхлаби и да увисне до степен, че резето не може да работи. Уверете се, че ударната плоча е права и не е наклонена, след което затегнете винтовете.

Проблеми с пантите: Много проблеми с заключването всъщност са причинени от пантите на вратата. Ако пантите не са правилно закрепени, вратата може постепенно да провисне, като в крайна сметка пречи на подравняването между ключалката на вратата и ударната плоча.

Мръсни или несмазани брави: Бравите на вратите трябва да се почистват редовно с влажен парцал и да се смазват веднъж годишно със сух лубрикант. Гънк и отломки могат да се натрупат върху резето на вратата и ударната плоча, което прави невъзможно ключалката да работи.