Неприятна ситуация, при която ключът не е вкаран в ключалката на вратата или не влиза напълно, е познат на почти всички. За това няма много причини. Това се случва поради:

  • Хакнат отвътре – отломки от кибрит, малки наноси, които можете да видите, въоръжени с фенерче или подчертавайки ги с мобилен телефон. Външните елементи, намерени вътре, трябва да бъдат отстранени с обикновени пинсети, тънка еластична тел, също са подходящи;
  • Вкаран от противоположната страна на ключа. Този проблем се елиминира чрез натискане с пила за нокти, фиби, щифтове за коса – всичко, което може да ви бъде полезно за тази процедура;
  • Образуването на корозия или плътен кален слой, който не позволява бравата да функционира нормално;

Възможно повреждане на ключа, който често се използва за други цели.

Какво може да ви посъветва специалистът, ако ключа е лошо поставен в ключалката на вратата?

Съвети от опитен ключар

Препоръките на професионалния ключар на заключващи системи за врати от фирма София Кей, опериращи във всички квартали в София:

  • Извадете декоративната облицовка (ако има такава) от ключалката и опитайте отново да поставите ключа;
  • Проверете ключалката за чужд предмет – фрагменти от собствения ви ключ, кибрит, други боклуци;
  • Опитайте се внимателно да премахнете препятствието от патрона сами, като използвате всякакви импровизирани средства;

При проблеми с цилиндричния тип брава, най-вероятно причината е метална стружка или натрупване на прах вътре. В този случай е необходимо механизма да се смазва с керосин (попитайте малко от съседите), няколко пъти с малко усилия се опитайте да вмъкнете ключа докрай и да го завъртите в ключалката.

Защитната подложка, монтирана на вратата по време на монтажа, ще помогне да се избегнат подобни ситуации – ще предотврати навлизането на прах, външни отпадъци в механизма.

Квалифицирана гаранция

Ще се притечем на помощ, ако ключът не е поставен в ключалката на вратата на апартамента! Едно обаждане до фирмата е достатъчно и нашият специалист по монтажа и ремонта на брави ще се притече на помощ. Ние работим денонощно, затова при всяка спешна ситуация с ключови системи за входни врати сме готови да ви помогнем дори през нощта. Ние гарантираме спешна и точна работа, след която не е необходимо да сменяте вратата, възможно е самата брава да остане непокътната.

За опита, който имаме на българския пазар, сме успели да намерим златната среда между качество и цена. При нас цените са ниски и са достъпни, като не правим компромис с качеството. Нашите предложения са максимално адекватни и съобразени с терен, услуга, проблем и решение.