Характеристиката на двусистемното заключване е наличието на два секретни механизма в едно устройство. Обикновено един от тях е лост, вторият е цилиндър.

Двусистемните брави са монтирани на вратата в случай, че не е възможно да се монтират две отделни брави.

Заключващите системи на двусистемната ключалка могат да работят независимо една от друга или паралелно. Тоест, една брава се отваря само след отключване на другата. Заключващата система на първото заключване блокира втората. Това е допълнителна защита срещу хакерство.

Предимства

Разумна цена. Цената на двусистемната брава е по-малка от цената на два отделни заключващи механизма. Монтажа на такова устройство също е по-евтино.

Надеждност. Защитата на един механизъм е по-лесна от две. За защита се използват един джоб, една бронирана плоча, една усилвателна система.

Две секретни системи. Двусистемното заключване се състои от два различни заключващи механизма. За да напука такова устройство, нападателят трябва да има два набора главни ключове, които са различни един от друг.

Прост монтаж. За да монтирате заключване на две системи, достатъчно е да направите едно гнездо с желания размер. Това е по-лесно от монтирането на две отделни устройства.

Ако механизмът на цилиндъра на двусистемно заключване се счупи, няма да е необходимо да сменяте цялото устройство. Достатъчно е да замените ларвата. Но ако нивелиращото устройство на ключалката с последователно отваряне не успее, ще трябва да направите пълна подмяна.

Двусистемното заключване е модерно надеждно устройство, способно да осигури високо ниво на защита. За по-голяма надеждност препоръчваме да го монтирате върху крилата на вратите, изработени от метал или друг устойчив на взлом материал.

Пазарът е препълнен с ключови продукти. Но, това не винаги отговаря на необходимите стандарти за качество. За да закупите наистина надеждна брава, трябва да знаете какво да търсите при покупка.

Първо, материалът, от който е направена ключалката, трябва да бъде здрав, устойчив на корозия, издръжлив. Най-добре е, ако е стомана или метална сплав. Освен това стоманата трябва да бъде не само отвън, но и във вътрешните части.

На второ място, изберете модели с голям брой напречни щанги. Те са по-надеждни, устойчиви на счупване.

Трето, имайте предвид дебелината на крилото на вратата, когато купувате. За тесни врати има специални брави с тесен профил.

Четвърто, отварянето на двусистемна ключалка трябва да е лесно, без съпротива и усилия. Меката работа на заключващото устройство показва, че всички вътрешни части са внимателно регулирани една към друга. Такъв механизъм ще продължи по-дълго.

Пето, купувайте заключващи устройства от известни фирми. Те дават дълга гаранция за своите продукти, по-внимателно изучавайте дизайна.