Какво ще се случи, ако ключалката не е поставена правилно на входната врата?

Ние изброяваме най-негативните последици:

  • – съпротивлението срещу взлом на вратата ще намалее и вашата безопасност;
  • – скъп замък бързо ще се счупи;
  • – седалката ще се повреди и ще е необходимо да се укрепи, да се направят нови дупки за ключалката, което също ще повлияе зле на структурните характеристики на вратите, както метални, така и дървени.

Съвета на майстора – ключар:

Съвет номер 1. Изберете брава, която съответства на класа на устойчивост на взлом на вашата врата.

Какво е клас на устойчивост на взлом или клас на безопасност?

Това е набор от свойства на бравата или вратата, които гарантират (или не гарантират) колко дълго ще издържат на натиска при взлом.

Ако производителят на врата гарантира, че вашата врата е клас на сигурност 4, тогава трябва да изберете подходящата ключалка за нея.

Съвет номер 2. Изберете ключалка с точен размер.

Подмяната на бравите на входната метална врата трябва да се извърши съгласно правилата. Асортиментът от брави и размери, ви позволява да изберете точната ключалка, която е 100% подходяща за вашата врата и за съществуващите отвори.

Как да решим проблема с избора на ключалка към врата? Ключарят проверява вратата, измерва нейната дебелина, оценява класа на безопасност, материала, измерва всички параметри и избира ключалка, която идеално пасва на вратата.
Крилото на вратата и седалката остават непокътнати.

Съвет номер 3. 2 различни типа брави трябва да бъдат монтирани на входната врата

Какви са видовете брави? Бравите могат да бъдат класифицирани по:

По вид конструкция и секретен механизъм:

  • – механични: ниво, цилиндрично, код;
  • – електромагнитни брави;
  • – електромеханични устройства.

Всеки интуитивно спазва това правило, но има изключения, когато на вратата са монтирани две еднакви ключалки. Или само един замък. Не го правете! Ако имате само една ключалка може да се обадите на ключар, за да постави друга ключалка в крилото на вратата. Услугата включва създаването на ново леговище за ключалката, която ще ви подхожда по вид, дебелина на вратата.

Съвет номер 4. Подмяна на брави след отваряне

Ключарят отваря ключалката, ремонтира я и тя работи отново както преди. Но да живееш с такъв механизъм, да затвориш апартамент, офис, склад с такъв замък е все едно да ходиш на тънък лед. Ключалката може да се отключи и вратата да се отвори, тайната комбинация в лостовете може да бъде разбита с едно завъртане дори с грешен ключ. Не си заслужава риска. Ако бравата е била отворена, тогава ви е необходима замяна.

Съвет номер 5.

Смяната на ключалките в металната врата трябва да се извършва от професионалист. Разбиране при подмяна на ключалката е много важно. Предимството на ключарите е, че те ще спестят вашето време и ще имате чувство на увереност, че ключалката няма да се повреди, няма да се счупи, а скъпото заключване ще ви издържи дълго време.