Инсталиране на катинара

За да направите това, просто следвайте инструкциите за продукта. Първото нещо, което трябва да направите, е да пробиете дупка за ключа. Необходимо е да монтирате ключалката така, че предната й плоча да се изравни с края на крилото. В допълнение, трябва да се обърне внимание на факта, че предната повърхност на ударната плоча и повърхността на сгъването на рамката на вратата трябва да бъдат в една и съща равнина.

Бравата е фиксирана с винтове. Здравината се проверява чрез отваряне и затваряне на ключа. Тогава вратата е покрита и на вратата е предвидено място за реципрочна табела. За тази цел се избира малък жлеб и се прави разрез в корпуса. В края на работата задайте дръжките на вратите и облицовката на ключалката.

Заключващи брави

Те са най-надеждното заключващо устройство. Тази брава се намира във вътрешността на гнездото, разположено в решетката на вратата. Освен това, неговата инсталация не влияе на външния вид на вратата.

Бравата трябва да бъде допълнена с калъф, палец и напречна греда. По-сложна структура е заключващо устройство, снабдено с език и отвор за шпиндела. Езикът работи, когато дръжката на вратата и шпиндела се завъртят, а ключалката – когато ключът се движи в ключалката. В жлеба на вратата се поставя плота за приемане.

Външната врата с вградени брави се монтира с облицовка от тип кутия, която повишава надеждността на конструкцията. Затворът се допълва от валяк от твърда стомана, така че не може да бъде повреден от обикновена ножовка. Заключващите болтове са разположени вътре в стената. Блиндираните врати се допълват от такива брави, тъй като техните болтове са много надеждни.

Ключалките са разделени на механични, електромеханични и електромагнитни. Най-често срещаните и надеждните. По типа на заключване биват с лост и цилиндрични.

Монтаж на брава

Такава ключалка е по-трудна за монтиране. Първо, в страничната лента на тапицерията на крилото на вратата, използвайки длето, е избран жлеб, който съответства на размера на ключалката. В този случай последният трябва да се впише плътно в жлеба (без пролуки). Ако не отговаряте на това условие, може да има нарушения, които влияят неблагоприятно върху работата на патрона. В крилото на вратата е пробит отвор, съответстващ на размера на цилиндровия механизъм или ключ. Той трябва да бъде с 1 мм по-голям от размера на ключа.

За да се избегнат грешки, мястото на пробиване трябва първо да бъде измерено. Отворът за механизма на ключовия цилиндър първо се пробива от едната страна (не напълно), а след това от другата. След монтирането на ключалката се проверява неговата работа: Ключалката трябва да се движат лесно, а ключът да се завърти без специално усилие. След това подвижните части се обработват с грес (цилиндровият механизъм не се смазва) и се закрепват с винтове през отворите на шината. Ако нямате достатъчно опит при монтирането на брави, тогава може да се окаже трудно да инсталирате ударника върху рамката на вратата.

Факт е, че той трябва да бъде поставен по такъв начин, че заключващият болт лесно да се отваря и затваря. Мястото за инсталиране на нападателя на слота трябва да бъде предварително маркирано. За да направите това, изберете жлеба в рамката на вратата. Неговият размер трябва да бъде такъв, че болтът да влезе с лека надбавка.

Веднага след като ключът се завърти, болтът трябва да изскочи и да остави следа върху плочата, с която трябва да бъде подравнен отворът на табелката. Прилага се, прави маркиране и се фиксира, фокусирайки се върху следите на плаката. Ако е направено правилно, ключалката ще работи.