Да, можем да говорим за дебелината на метала, облицовката и други неща, но не това е въпросът – хората, които разбиват врати, знаят как да се случи.

Знаят кои брави са монтирани и дали са защитени, познават дебелината на метала и всички конструктивни характеристики – в края на краищата, преди окончателния взлом, вратата вероятно е била демонтирана и внимателно проучена. Съответно са идентифицирани нейните слаби места и именно на тези места са насочени усилията на крадците.

Конструкцията на металните врати по поръчка е неизвестен за никого, освен на производителя и клиента. Използването на допълнителни конструктивни решения – вътрешни защитни плочи и различни подсилващи елементи поради тайната на техния дизайн, вратите отнемат повече време за отваряне от стандартните модели.

Използването на вътрешни плочи, които са изключително редки при типичните врати, като цяло повишава устойчивостта срещу взлом. Някои модели брави, след пробиване на определено място, губят своята секретност, но ако са защитени с бронирана плоча, тогава съпротивлението при пробиване ще се доближи до – невъзможно.

Цилиндровите механизми са друг случай. Устойчивостта на манипулативно отваряне (взлом без разрушаване) зависи от тях и е малко вероятно да намерите сегмент от ларвите на EVVA 3KS и други механизми от подобен клас, считани за неотворяеми при металните врати. Но самите цилиндри се нуждаят от защита, защото са лесни за унищожаване. А добрите блиндирани бронирани плочи на входните врати са рядкост, въпреки че има производители, които правят подобрения. В повечето случаи се използват пластири, които се откъсват с лост за десет секунди.

И накрая, за замъците. Като цяло ситуацията е подобна с цилиндрите – опитвайки се да намалят разходите на вратите си, производителите поставят евтини брави с устойчивост на взлом, което напълно съответства на тяхната цена. Mottura 54.J797 (прекодираща касова брава), сравнително нов, и много добър комбиниран италиански модел, който се инсталира на входните врати.

Всеки потребител, купувайки нещо, особено скъпо, избира компромис между цената и защитата на имота си. Ако се съсредоточите специално върху устойчивостта срещу взлом, използването на персонализирана конфигурация и производство по поръчка е най-подходящият вариант, когато говорим за обикновени врати на ниво домакинство с повишена устойчивост на взлом. Ако говорим за елитни бронирани врати с максимално ниво на устойчивост на взлом, тогава типичното решение ще бъде най -добрият вариант – едва ли ще намерите място, където можете да направите врати по поръчка с толкова високо ниво на устойчивост на различни видове взлом.

И още нещо – вратата трябва да съответства на общото ниво на сигурност на стаята. Най-сложната врата по поръчка няма да помогне, ако има възможност да влезете в апартамента през прозорец или по друг начин.