Резервен ключ

Резервният ключ е евтин и лесен за изработка. Ключовете за апартаменти рядко са с висока сигурност, което означава, че всеки местен ключар или голям магазин за кутии с брояч за рязане на ключове може да направи дубликат. Дайте резервния си ключ на доверен съсед, приятел или роднина, който може да дойде във вашия апартамент, ако е необходимо. Може дори да предложите да търгувате с резервни ключове, така че да можете да си помагате в случай, че някой от вас е блокиран. Естествено, вашият съквартирант, съпруг, дете или някой друг, който живее във вашия апартамент, също трябва да има отделен ключ.

Главен ключ

В някои сгради наемодателят запазва главен ключ. Това позволява на служителите да влизат при необходимост за изпълнение на задачи по поддръжката и други необходими работни места. Разберете дали вашият наемодател има главен ключ и ако има, в колко часа е на разположение. Някои наемодатели ще ви пуснат безплатно по време на работното време, но начисляват такса за извънработно време или дори отказват да дойдат във вашия апартамент за блокиране късно през нощта.

Други записи

Ако нямате достъп до резервен ключ или главен ключ, проверете от външната страна на апартамента си. Оставили ли сте някой прозорец отворен? Има ли задна врата, която не се затваря напълно? Проверете за алтернативно средство за влизане.

Поддръжка на заключване

Проверявайте бравите си няколко пъти в годината, за да се уверите, че те все още работят добре. Ако ключалката залепне или трябва да преместите ключа, за да го завъртите, уведомете наемодателя си. Рядко се случва ключалка просто да спре да работи без предупреждение, но малките проблеми, които се пренебрегват, обикновено се превръщат в големи проблеми с течение на времето. Бъдете активни, за да сведете до минимум риска от заключване с ключ в ръка.