Дизайнът на модерните куфарни модели за пътуване осигурява система с комбинация от ключалки, която предотвратява неразрешеното му отваряне. Такава преднамереност помага да се запази съдържанието от кражба на обществени места, включително на летището или в хотела. Въпреки това, не всички новосформирани собственици на куфари с ключалка знаят как да го настроят правилно, да създадат личен код, който позволява отварянето на куфара само когато трябва. Оказва се, че можете да го направите доста бързо.

Как да промените кода на куфара – инструкция

Ключалките на новите куфари винаги се задават с фабричен код, състоящ се от три нули – 000. Този стандартен набор от номера трябва да се промени от собственика, за да се предотвратят спонтанни промени или други да ги използват за собствени цели. Има два вида ключалки върху куфара или чантата – монтирани или фиксирани.

Процедурата за задаване на кода на фиксирана ключалка

За да научите как да зададете кода на куфара, прочетете инструкциите по-долу:

  • Отворете куфара, заключвайки фабричната кодова комбинация.
  • Заключете с кода за заключване със специален бутон или лост на неговата странична повърхност.
  • Дръжте натиснат бутона. Ако е лост, трябва да го преместите надясно, после нагоре.
  • Когато бутонът е натиснат или лостът е поставен в посочената позиция, е необходимо да промените кода на ключалката, като зададете желаната комбинация.
  • Веднага след поставяне на комбинацията отпуснете бутона или върнете лоста в първоначалното първоначално положение.

Редът за промяна на кода

За да научите как да инсталирате кода на куфара на катинара, прочетете следните инструкции и направете необходимите стъпки:

  • Катинар на куфара
  • Отворете куфара с фабричния код.
  • На отворената ключалка трябва да завъртите металната дръжка 90 или 1800 и да я натиснете в кутията.
  • Фиксирайте и въведете нови номера, като завъртите циферблата на корпуса на бравата.
  • След монтиране на новата комбинация, освободете дръжката на ключалката.

Такава проста инструкция ще ви позволи да защитите куфара с нов индивидуален код на ключалката и да се предпазите от кражба. И в двата случая е необходимо точно да запомните въведените числа, за да се избегне неприятната ситуация на заключена ключалка в най-неподходящия момент. Ако не сте сигурни, че можете да запомните набора от номера, използвайте само познатите си комбинации, като например датата на раждане.

Ако не успеете да се справите сами, ние SOFIA KEY  сме едни от доказаните в бранша за ключарски услуги и сме тук, за да ви предложим най-доброто за София и околностите.

За годините, в които сме на българския пазар, сме успели да придобием репутация и да натрупаме безценен опит в ключарството. За нас е удоволствие нашите клиенти да ни гласуват доверие и да остават доволни от това, което правим за тях.