Когато времето се затопли, можем да станем малко самодоволни в домашната си сигурност. Оставяйки вратите и прозорците отворени, докато се лутаме до съседна къща, вечеряме навън или просто се плискаме в басейна в задния двор. Кражбите и взломите не винаги трябва да се случват, когато никой не е у дома. Понякога сте просто в друга стая или район на имота.

Ето 3 начина да помогнете да запазите дома си защитен дори през забавните топли летни месеци.

Затворете стъклените врати

Ако нямате екранни врати, препоръчваме да се уверите, че всяка врата, която не можете да видите, е заключена.

Един въпрос, който трябва да си зададете, е ако някой дойде на входната ви врата, можете ли да го чуете или видите от задната страна на имота? Чуваш ли звънене на звънеца на вратата? Това е доста бърз и лесен тест за някой, който вижда дали някой е наоколо в имота с отворена входна врата.

Дръжте ценности извън къщата

Отворените врати и прозорци осигуряват на любопитните погледи добро време за пазаруване на витрини. Дръжте ценни предмети скрити, където е възможно. Избягвайте да оставяте телефони, лаптопи, таблети и др. На ясен изглед и лесно достъпни. При широко отворена гледка опортюнистична кражба може да се случи за много кратък период от време.

Затворете и заключете прозорците

Може да е изкушаващо да оставяме прозорците отворени през нощта, когато си лягаме. Прозорците на приземния етаж могат да осигурят лесна точка за влизане и излизане за неканени посетители на имота. Препоръчва се инсталиране на екрани или допълнително обзавеждане за прозорци, ако искате да оставите прозорците си отворени. Уверете се, че имате и качествени ключалки за прозорци, инсталирани във вашия имот, които да се заключват, когато не сте у дома.