Бравите, които монтирате на вратите, поемат цялата тежест и отговорност, за да осигурите безопасността и комфорта на вас и вашите близки.

Но металните врати изискват специален подход при избора на брава и допълнителни системи за сигурност. Когато отивате на почивка, връщате се у дома късно или просто отивате през уикенда, за да посетите роднини или в страната, трябва да гарантирате необходимата сигурност в дома си.

Не се доверявайте на ключалките, които са били монтирани на вратата преди вас или са им направени допълнителни конфигурации, защото могат да имат необходимия арсенал от главни ключове за тях. Тези, които се стремят да направят влизането в апартамента невъзможна мисия за крадци и престъпници, трябва да направят своя избор в полза на оригиналните модели брави на вратите. Между другото, струва си да изберете типа замък въз основа на личните си предпочитания, но не забравяйте, че ако в семейството има деца, тогава нивото на височината на отвора за ключове от пода не трябва да е същото като за възрастен. Повярвайте ми, отварянето на вратата, стоенето на пръсти не е приятно усещане, особено за дете.

Когато поръчвате нова брава за метална или стоманена врата, струва си да се има предвид, че металните врати, също като стоманените врати, сами по себе си са доста капризен модел, за който не всички модели брави са подходящи. Ето защо е особеност и си заслужава да изберете вида на ключалката и нейната конфигурация. Всъщност вашият план е да не сменяте ключалките всяка година, поради съображения за сигурност или просто защото бравата не е много подходяща за металната врата и не е по ваш вкус.

Ако имате обективна необходимост от смяна на ключалката (счупена, загубен ключ или ключалката откаже да действа, и загубване на ключовете в най-неподходящият момент), тогава трябва да направите своя съзнателен избор.

Сравнете предлаганите за вас модели не само по съотношение на параметрите, качество, цена, експлоатационен живот“, но и по отзивите на тези, които вече използват такива брави. В тематичните форуми, както и консултациите с продавачите, те ще ви помогнат за това. Вслушайте се в техните съвети и не мислете, че съветвайки ви за по-скъп и функционален модел, ще го направят за да ви го да продадат по-скъпо. Продавачите, също като вас, се интересуват от покупката в магазина, да носят полза на клиентите. В крайна сметка положителните отзиви на клиентите са това, на което почива репутацията на всяка уважаваща себе си фирма.