Електричеството е в основата на живота на хората. Електричеството ни дава светлина в тъмното. Можем да използваме електричество, за да изперем дрехите си, да гледаме телевизия и дори да управляваме ключалките в нашите домове и офиси. И по всяко време можем да tweet-ваме всичко за нашия ден на преносимите ни електронни устройства. Благодарение на електроенергията задачите стават по-лесни и светът изглежда по-свързан.

В света на ключалките, електроенергията е заложила своята претенция за лекотата, която предлага . Сега тази лекота се проучва. Колко бързо работи електрическият мотор? Едната по-добра ли е от другата? Защо? Колко лесна става отключването? Засега нека да дефинираме нашите условия, за да знаем малко повече за темата.

Ръчни брави

Ръчните брави позволяват просто използването на собствените Ви ръце и способности да изберете ключалката. Този тип отключване може да включва единични щифтове на бравата (SPP) , грайфер или всяка друга форма на брава, която използва неелектрически инструменти. Ръчните брави дават възможност за много опции за отключване, тъй като има много начини да се избере заключване. Всеки различен подход и стил на този вид брава ще се използва по различен начин в различни ситуации. SPP дава на потребителя най-голям обхват, с възможност за получаване на обратна информация за начина, по който заключването е вътрешно структурирано. SPP има най-много умения, време и практика, но може да бъде и най-бързият начин опитен крадец да отвори ключалката.

Бравите без използване на електронна помощ имат гъвкавост и за разбиването им се изискват ниво на знания и умения, което може да се постигне с практиката. Все още дори с ръчен пистолет за отключване, крадецът също ще трябва да умее да затяга ключалката. Напрежението е изкуство, което най-много се забравя или пренебрегва, но дори и с простотата на залепване на инструмент в шпонката и случайно остъргване и намушване, щифтовете няма да определят дали напрежението е твърде леко или твърде тежко. Единствената форма на ръчна брава, която не изисква опъване, е използването на кламер. Бутовите ключове са може би най-простите инструменти за разбиване, но в крайна сметка те изискват и знания. Някои брави изискват определен кламер, тъй като дълбочините на жлебовете трябва да бъдат настроени на най-дълбокото резе за тази марка за заключване. Така че, при разбиването на ключалката, трябва да бъде установено заключването, с което се работи, което се основава на знания и изисква доста умения или практика.

Електрични брави

Електрическите брави са създадени, за да бъдат по-лесна за използване версия на ръчните брави. Добавянето на електричество заменя физическия спусък с превключвател, който би включил вибрациите на бравата, прикрепен към края на устройството. Все още е необходим гаечен ключ за опъване, когато се използва електрическият мотор. Много хора правят тези видове устройства сами с електрически бръсначи, електрически четки за зъби и други вибриращи предмети, които могат да бъдат намерени в къщата. Основните компоненти са някакъв вид брава, често тънко парче от прав метал (но в други случаи се използва рейка) и вибрационен инструмент, задвижван от акумулатор. Работата с акумулаторната батерия е задължителна, тъй като при спешни случаи или при заключване на шлюза, откриването на изход или електричество може да е невъзможно.

Тези видове инструменти не са трудни за използване, сами по себе си, но те изискват малко практика. Това не е толкова просто, колкото залепването на вибриращия край на електрическото устройство в ключалката и чакането да се отвори. Ако това е вашият подход, може да чакате доста време. Ако бравата не е правилно калибрирана според нуждите на ключалката, бихте могли да поставите неправилно щифтове или просто да не ги преместите достатъчно високо. Електрическите брави не са устройство което изцяло премахват вероятността за разбиване на ключалката.

Заключение

Няма ясен победител в тази битка. Това са всички методи за едно и също нещо, но някои са по-лесни за учене. Използването на пистолет за бравата не е много по-лесно, отколкото да се научиш да разбиваш ключалка, но скоростта, която електрическият мотор може да постигне, го прави по-ефективен при брави с висока степен на сигурност.

Единственият недостатък на използването на електрическата брава е, че отключването е нетрайно умение. Това не е като каране на велосипед. Вашата способност за отключване ви дава това, което поставяте в нея, и се разсейва, докато я пренебрегвате. Използването на електрически мотор, с изключение на употребата на ръчни инструменти, ще ви атронира. Както винаги, правете това, което работи за вас, но когато батериите умрат, бъдете готови да го направите по различен начин. Използването на тези инструменти е забранено за специалисти в някои части на света и части от САЩ, затова не забравяйте да проверите вашите местни закони, преди да инвестирате в оборудване, което може да не е законно. Ръчно или електрически, научете уменията и усъвършенствайте способността си .