Много производители на ламинирани врати са достигнали почти до върха на елегантността, лекотата на използване и тяхната екологичност.

Набор от минимални познания за структурата на ламинираните врати. Повечето характеристики се определят от два фактора – филмът, който е отговорен за устойчивостта при малките механични влияния, устойчивост на износване, избледняване под ултравиолетова светлина, излагане на химикали и структурата на вратата, която е изцяло покрита с филма или под формата на отделни елементи. Дизайнът определя теглото и общата здравина на вратите. Нека започнем с видовете филм.

Какво представлява ламината?

Вратите с покритие Ламинат са най-универсалното съчетание от дървесни решения във вашият дом. Съществува голям избор от дървесни декора и цветове на ламинирани плоскости. Има различни класове и видове покрития. Това може да бъде слой хартия и целулозни влакна, импрегнирани със синтетични смоли – меламинов филм, или може да бъде по -скъп вариант – PVC (поливинилхлорид) или издръжлив двухромен ламинат. Разликата е много съществена – ясно е, че е трудно да се назове хартия (макар и с импрегниране) като покритие.

Покритието е най -важният фактор. В интернет можете да намерите много противоположни мнения относно ламинираните врати – в един случай се твърди, че те са устойчиви на влага, в друг, че са с отлична устойчивост на износване, друг пише, че вратата е много лесна на повреди, драскотини. Хората са объркани – все пак говорим за ламинирани врати. Всички твърдения са верни за различните видове покрития.

Още един момент може да предизвика объркване – терминът „PVC врати“ често се среща в Интернет. Също толкова често възниква въпросът кое е по -добре – ламинирани врати или PVC врати. Последните обикновено се считат като най -добрите, но всъщност въпросът е малко неправилен – PVC вратите се изработват с PVC фолио, чрез горещо пресоване или по друг начин. Тоест, ламиниран. Неправилно е също така, че ламинирането с хартия понякога се сравнява с ламинирането с трайно PVC фолио. Разбира се, последното е по -добро!

Изводът е прост – трябва да сравните конкретните видове покрития, и да прецените техните плюсове и минуси и едва тогава да направите своя избор.

Предимства на ламинираните врати

Евтини;

Леко тегло;

Висока устойчивост на влага;

 

Способността да се отмие всяко замърсяване;

Устойчивост на въздействието на сила и износване;

Широка гама от цветове и текстури;

Както можете да видите, предимствата на ламинираните врати са налице, но има и недостатъци.

Недостатъци на ламинирани врати

Ламинираните врати не са престижни;

Всички врати са еднакви;

Изгарят на слънце;

Подува се покритието;

Ниска механична якост;

Относително ниска екологичност;

Невъзможност за ремонт.