Полза # 1. Безопасност

Години наред хората прибягват до скриване на резервни ключове под камък или саксия, когато някой трябва да влезе в дома им без тях, било то деца, които се прибират от училище рано или съсед, който се е съгласил да полива растения по време на семейна ваканция. За съжаление тези скрити ключове оставиха домовете по-уязвими за нашествие. Скривалищата бяха станали толкова стандартни, че за всеки крадец би било лесно да идва и си отива, както пожелае. С заключване на клавиатурата, заключването е също толкова видимо, колкото и заключванията на щифтовете и барабаните в миналото, но без никакъв ключ за скриване, няма ключ за намиране.

Когато ключалките веднъж се отварят само със съответния клавиш, заключването на клавиатурата се отваря, когато се въведе внимателно подбран код. Заключванията на клавиатурата могат да бъдат програмирани със стотици различни кодове и могат да бъдат променени в един момент, ако някога се страхувате, че вашият код е бил компрометиран. Освен това много ключалки на клавиатурата се предлагат с допълнителна функция за безопасност за автоматично заключване зад вас. Подобна функция отчита човешката грешка и премахва всяка опасност от потенциално забравяне да заключи вратата, когато излезете. Отминаха дните на седене на бюрото ви, отчаяно се опитвайки да си спомните дали сте заключили вратата, докато сте се втурвали на работа.

Полза №2. Техническа съвместимост

Ако все пак сте човек, който цял ден мисли за безопасността на дома ви, независимо дали сте заключили вратата или не, много ключалки на клавиатурата на пазара днес са толкова технологични, че могат да бъдат свързани директно към система за сигурност, която се закача до вашия смартфон. Можете да изберете да получавате сигнали, които ви казват кога някой е влязъл в дома ви в реално време, както се случва. Някои ключалки на клавиатурата дори се свързват директно със системи за сигурност, готови за видео, които ще ви предоставят картина на всеки, който мине през вашата врата.