В много домакинства често се случва децата да се прибират от училище в празен дом. При по-голямата част от родителите, работещи от 9 до 5, децата им трябва да извършат ранния преход към самодостатъчност по отношение на получаването на достъп до домовете си без родителска помощ. Освен това, след като се очаква децата да са способни да  „достъпят дома си“ след завръщането си от училище, важно е те да бъдат внимателни, когато носят и боравят с ключовете на къщата. По-долу има няколко съвета, които всяко дете с ключове от къщата трябва да знае, за да бъде в безопасност.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ УДОБЕН КЛЮЧОДЪРЖАТЕЛ

Ключовете са малки и много лесно могат да бъдат изгубени – а когато децата загубят ключовете си, те губят достъп до дома си, когато са сами. За да избегнете това, прикрепете нещо към ключа на детето си, като ключодържател, панделка, низ от мъниста или нещо друго, което привлича вниманието. Това не само ще улесни намирането на ключа сред бъркотията в училищните чанти и джобове, но и ще улесни идентификацията по време на търсенето им в кошчето , по пътя и на други места .

ИЗПОЛЗВАЙТЕ СТОЙКА ЗА КЛЮЧОВЕ У ДОМА

Общо правило за проследяване на ключовете у дома е всички ключове на къщата да бъдат на едно колективно място, като стойка или купа. По този начин ще посещавате едно и също място всеки ден, за да намерите ключа си и да научите детето си да прави същото. Поддържането на стойка за ключове близо до входната врата е една от най-полезните техники по отношение на безопасността на ключовете, тъй като насърчава децата да придобият навика да хващат ключовете си на излизане и да ги закачат обратно на входа при влизане в дома, намалявайки шанс от заключване, докато родителите не са у дома.

ЗАПАЗЕТЕ ВАШИЯТ КЛЮЧ И РЕЗЕРВНИТЕ КЛЮЧОВЕ СКРИТИ

Оставянето на ключовете ви видими за непознати може да представлява сериозна заплаха за сигурността. Ако някой друг има достъп до ключа на вашето дете – особено някой, когото не познавате – винаги има шанс да бъдат направени копия на ключа и разпространени на недоброжелатели, които планират да проникнат. Уверете се, че детето ви държи ключа си близо до него и скрит от непознати или от всеки, който подозирате, че може да го използва неправилно. Същото се отнася за всички резервни ключове, които могат да бъдат скрити извън къщата за спешна употреба. Не позволявайте на детето си да позволява на никого да вижда къде се пазят вашите резервни ключове за къщата.

Имайки предвид тези мерки за безопасност, децата, носещи ключове, могат да действат отговорно, когато се прибират у дома преди родителите си. Следенето отблизо на ключовете им гарантира тяхната собствена безопасност, както и безопасността на техните семейства и домове. Ако се нуждаете от копие на ключа за къщата си, за да го предоставите на децата си, или ако нямате достъп до дома си поради загубени ключове, обадете се на ключарите от ilock и ние ще изпратим някой от професионалните ни ключари .