Сигурността на заключването е броят на комбинациите от вътрешните щифтове, плочи, дискове, всяка от които съответства само на собствения си ключ.

Броят на секретността на патрона се изразява с определено число. Най-просто казано, секретността означава броя на клавишите, през които трябва да сортирате, за да отворите ключалката. Основното свойство е колкото по-висока е секретността, толкова по-трудно е да вземете ключ. Когато избирате и заменяте ларвите в патрона, можете да се съсредоточите върху този показател. За механизмите на цилиндрите (ларвите) се разграничават три степени:

Ниско: 10 до 5000 комбинации и без защитни елементи. Това са евтини брави с ниска точност. Някои модели могат да бъдат отворени за няколко секунди. Отличителна черта може да се счита за „английски“ или „кръстосан“ ключ.

Средно: от 5000 до милион, функциите за сигурност може да липсват. Бравите от тази група са представени главно от вносни цилиндри. Отличителна черта е „перфорираният ключ“, върху който по-често в един, но понякога в два реда се прилагат конусни вдлъбнатини с различни размери.

Високо: над милион комбинации от ключове, задължителни елементи за защита. Тази група е представена от световни лидери в производството на заключващи системи: ABLOY, MUL-T-LOCK, CISA, MOTTURA, EVVA, DOM, KABA. Материалите, от които са изработени механизмите, са устойчиви на износване. На всички места на цилиндрите, са скрити закалени пръти и топки, върху които свредлото се счупва при опит за пробиване. Всяка от фирмите има своя собствена технология, която позволява да се сведе броят на клавишните комбинации до няколко милиона.

Например:

  • Multlock използва технология – чифт кодови щифтове са телескопично разположени вътре в двойка заключващи щифтове и двете двойки са с пружина;
  • ABLOY е основно уникален и не е като другите;
  • DOM, KABA поставят щифтовете на няколко реда под различни ъгли по цялата площ, което гарантира висока проектна сигурност на ключалката
  • EVVA 3KS – вътре в цилиндъра няма класически щифтове и пружини, но има 12 независими кодови сегмента един от друг. Те се преместват от три слота за кодове на ключа. В допълнение, шифърът се задава чрез рязане на крайните повърхности на ключовите и уникални профили.

Тази услуга е доста търсена, а не всеки ключар може да я направи. Секретността на бравите е прецизна дейност. Нашите професионалисти – ключарите се справят отлично. Ние SOFIA KEY  сме едни от доказаните в бранша за ключарски услуги и сме тук, за да ви предложим най-доброто за София и околностите.

Много от различните фирми, които са запознати с нашата дейност, ни се доверяват многократно. Обслужваме не само домове и офиси, но и хранителни магазини и автосервизи.