Причините за повреда на бравата на вратата могат да бъдат най-различни. Понякога сърцевината на заключващото устройство може да се провали, да напука корпуса и да счупи механизма за заключване на лоста. Въпреки това, всички неприятности могат да бъдат решени.

Най-често срещаните проблеми на заключването

Езикът на заключващото устройство не се работи. Причината може да е недостатъчен диаметър на желания отвор. Ще трябва внимателно да пробиете дупката и да преместите желязната планка. Езикът в края на крилото на вратата или изкривяването на самата врата също може да блокира езика. Също така механизмът може просто да се разхлаби и да се износва при продължителна употреба.

Ако е трудно да отворите вратата, причината за проблема е изкривяването на крилото на вратата. Необходимо е да се регулира не само положението на рамката на вратата, но и самото заключващо устройство.

Лошото завъртане на ключа и задръстване на ключалката се обяснява с преместването на отделни части на заключващото устройство. Необходимо е да разглобите ключалката, да почистите добре всички елементи на механизма, да смажете частите и да инсталирате устройството на първоначалното му място.

Блокиране. Причината за тази неизправност се крие в ларвата. Има нужда от ремонт или подмяна.

Ремонтът на заключващо устройство на вратата със счупен корпус изисква отвертка. Този инструмент развийте монтажните болтове. Счупеният калъф е заменен с нов. Този метод се използва при счупване на надземни брави. Ако случаят се счупи в ключалката, тогава всички детайли на механизма постепенно се отстраняват и премахват. С помощта на отвертка винтовете, които закрепват корпуса, се разхлабват. С помощта на пинсети и тъкан мръсотията, натрупана в ключалката, се елиминира и устройството се почиства напълно. Всички огънати части се подменят. Проблемът може да бъде не само в счупен случай, но и в неизправност на заключващия механизъм.

Счупване на ядрото на заключване

В устройствата с цилиндри, които често са монтирани на входната метална врата, има таен елемент – ларвата. Разбивката му изисква замяна на заключващото ядро ​​с ново. За да поправите ключалката, трябва да премахнете крайната плоча, да извадите основния болт, да премахнете цилиндъра с помощта на тренировка или ключ. Новата ларва трябва да е идентична с тази, която е повредена. Лесно се вкарва в ключалката и се фиксира с фиксиращи винтове. След това крайната плоча се наслагва отгоре.

Повреда при заключването  на лоста

Заключването на лоста е доста сложно устройство. Ако се счупи, трябва да монтирате нов механизъм. За извършване на ремонти е необходимо да държите вратата отворена. От ключалката се изважда ключ. Отстраняват се дръжката, бронираната плоча, фиксиращите винтове. Старият механизъм се изважда и се монтира нов. За да смените заключващото устройство, трябва да закупите механизъм от същия производител.

В редки случаи причината за неизправността на ключалката може да се крие в такъв спомагателен елемент като контрагента. Ако ключът, вкаран в отвора, се върти и задвижва напречните щанги, плота на брояча е счупена. За да направите това, можете да се обадите на специалист, който може да се справи бързо с проблема. Ако бравата или свързващата част не могат да бъдат поправени с вашите собствени усилия, свързването с квалифицирани специалисти ще реши тези проблеми. Ние SOFIA KEY  сме едни от доказаните в бранша за ключарски услуги и сме тук, за да ви предложим най-доброто за София и околностите.