Трябва да вземете предвид някои фактори, за да вземете правилното решение. Първото нещо, което трябва да проверите, е дали сейфът е достатъчно голям. Първоначално може би си мислите да запазите няколко неща в сейфа, като злато, сребро или някои скъпоценни бижута. С течение на времето може да искате да запазите други елементи, като вашите сертификати, лиценз за брак. В допълнение към това, когато семейството ви се разраства, със сигурност ще искате да запазите някои колекции, които искате да предадете на новото си поколение, поради което ще трябва да вземете предвид настоящите и бъдещите си нужди, когато избирате размера на сейфа си.

Как ще се справи сейфа в случай на пожар

Сейфовете имат различна степен на пожар и всички потенциални собственици на сейфове трябва да преценят колко добре ще се представят сейфовете им в случай на пожар. Искате сейф, който да издържи възможно най-дълго, дори когато е погълнат от пламъци. Въпреки че се надявате, че пожарът ще бъде потушен възможно най-скоро, но вашият сейф трябва да издържи ефекта на пожара, преди да бъде потушен. Сейфовете са класифицирани по възможностите си за пожароустойчивост Класове Е, например могат да устоят на огън при температури до 1550 градуса по Фаренхайт за около 30 минути, докато сейф от клас А ще устои до температури на пожар до 2000 градуса по Фаренхайт до 4 часа . Както се очакваше, колкото по-висок е класът на огнеустойчивост, толкова по-скъп е сейфът. Може да попитате местния сертифициран ключар за повече разяснения.

Други функции за сигурност, които предлага сейфа

Някои други добавени функции, които може да искате да имате предвид, когато оценявате сейфа, трябва да включват; стил и тип заключване, водоустойчивост, дължина и тип гаранция, монтирани или самостоятелни, без батерии или с батерии, достъпност, издръжливост и плаваемост. Въпреки че някои от тези функции може да не са от значение за вас, важно е да вземете предвид всичко, за да направите по-добър избор.