Независимо дали живеете сами или имате семейство, безопасността на дома винаги трябва да бъде приоритет. Статистиките показчат, че лятото има най-висок процент на битови престъпления, включително кражба с взлом. Празниците също са натоварено време за престъпления. Ето няколко неща, които можете да направите, за да направите дома си по-безопасен.

 

ОБНОВЕТЕ КЛЮЧАЛКИТЕ СИ

Ако не сте надстроили бравите си, откакто сте се преместили, това е първото нещо, което трябва да направите. Брава със стандарти за висока сигурност е много по-безопасна от типичните брави, с които се предлагат повечето места. Ако имате мъртъв болт или мислите да сложите такъв, той може да бъде инсталиран над съществуващата ви ключалка или да го замени. Знаете ли, че повечето влизания с взлом се случват, докато сте на работа? Ето защо получаването на добра ключалка е важно.

 

Ако сте избрали мъртъв болт, който се заключва с ключ от двете страни, съветваме да не го заключвате, докато сте вкъщи. Не дай Боже да има спешен случай, и трябва да излезете от дома си възможно най-бързо. Ако решите все пак да го заключите, уверете се, че сте поставили ключа близо до ключалката си за бърз достъп в случай на спешност.

 

СЕНЗОРНИ СВЕТЛИНИ И УМНИ КРУШКИ

Наличието на външни светлини около дома ви може да предпази от хора със злонамерени намерения – защото много престъпници чакат, докато се стъмни, за да влязат с взлом. Проблемът с поддържането на външните светлини включени през цялата нощ е, че от една страна вероятно не искате да увеличите сметките си за електричество. От друга страна, може да нарушите режима на сън на съседите ви , а никой не иска да бъде досаден съсед. Инсталирането на активирани от движение светлини извън гаража ви и всякакви странични или задни врати вероятно ще попречи на крадците или нарушителите да продължат напред.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е програмируемо вътрешно осветление. Те имат най-голям смисъл, когато сте далеч от дома по работа или почивка. Всичко, от което се нуждаете, са няколко интелигентни крушки, wi-fi и приложение за програмирането им. Допълнително предимство е, че те са LED, което спестява от сметката ви за електричество.

 

ВЗЕМЕТЕ СИСТЕМА ЗА СИГУРНОСТ НА ДОМА

Системите за сигурност предлагат спокойствие, докато сте вкъщи и когато не сте. Разбира се, това може да е малко по-скъпо, но ако някой се опита да нахлуе, това ще задейства алармата и ще предупреди властите да дойдат във вашия дом. Ако вече имате система за сигурност, проверете дали гаражът ви също е покрит.

 

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ЗАПАЗИТЕ ПРОЗОРЦИТЕ СИ ПОКРИТИ

Ако имате монтирани завеси или щори, използвайте ги, за да не привличат любопитни очи. Оставянето на вашите завеси дръпнати или щори отворени ще подкани любопитството на хората да надникнат . Ако имате по-голям дом и затварянето на щорите е трудна задача, може да помислите за моторизирани щори. Всички те могат да бъдат програмирани да се отварят и затварят в определеното от вас време.

 

Независимо дали са ръчни или моторизирани сенници, поддържането на прозорците ви покрити през нощта и докато сте далеч е интелигентен и лесен начин да направите дома си по-безопасен. Това ще попречи на хората да видят какво има вътре. Ако имате прозорци в гаража си, не забравяйте и тях. Ако някой види, че там няма кола, ще предположи, че не сте у дома.

 

НАЕМАТЕЛИ?

Статистиката показва , че наемателите биват обирани повече от собствениците на жилища. Според Националния съвет за многофамилни жилища (NMHC), около 37% от наемателите живеят в апартаменти. Над 5 милиона наематели на апартаменти са самотни жени.

 

Паркирането на колата ви на обща площадка с други наематели и гости може да бъде само по себе си потенциална заплаха за сигурността. Никога не оставяйте чантата или портфейла си в колата – това важи и за други ценни вещи. Винаги се уверете, че вратите на автомобила ви са заключени, преди да го напуснете. Има неща, които можете да направите, за да бъдете по-обезопасени във вашия апартамент, като заключване на вратите и прозорците .

Ако сте наемател, говорете с наемодателя или мениджърския екип за вашите проблеми със сигурността. Надяваме се, че те правят всичко възможно, за да предотвратят прониквания и престъпления върху собствеността си.

Ако сте наемодател, който отдава имота си под наем, имате моралното задължение да гарантирате, че наемателите са в безопасност. Инсталирането на сигурни ключалки е първият елемент в списъка. Адекватно външно осветление вторият. Отново, активираните от движение светлини са добър начин да предотвратите кражба.

 

И така, как може професионален ключар да повиши безопасността на вашите наематели? В SOFIA KEY ние предлагаме разнообразни ключарски услуги за подпомагане на общности и индивидуални имоти. Независимо дали сте наемател или собственик , обадете ни се. Ще се радваме да ви помогнем с всичките ви нужди от ключарски услуги и сигурност.