Някога спирали ли сте, за да обмислите кои са най-честите входни точки и методи, които крадецът използва, за да получи достъп до дома ви? 75% от крадците отнемат по-малко от 5 минути, за да влязат в имот. Това не е много време, но има начини, по които можете да ги възпрете от собствеността си или да увеличите времето, което им е необходимо, за да влязат. Нека да разгледаме 3-те най-вероятни начина, по които крадецът ще влезе във вашия имот.

Отключена врата

Да! По-често крадецът не трябва да прави много повече от това да завърти дръжка и те са във вашата къща. Всъщност почти половината (40%) от крадците са посочили това като най-често срещания начин за влизане. Така че стъпка 1, заключете вратите си!

Чупене на врати или прозорци

Разбиването на прозорци и разбиването на отворени врати е друго често срещано явление. В зависимост от времето на дните и близостта до съседите звукът, придружаващ насилствено влизане, може да бъде рисков.

Отключен прозорец

Когато едната врата е заключена и затворена, прозорецът може да бъде широко отворен. Отворените и отключени прозорци са третата най-вероятна входна точка, която крадецът ще използва, за да нахлуе в къщата ви. Преди да напуснете къщата си, проверете отново дали прозорците ви са затворени и заключени. Разгледайте достъпността около вашите прозорци и се уверете, че инструменти като стълби не са лесно достъпни за използване от опортюнистичен крадец.

Познаването на тези често срещани точки за влизане е първата стъпка към подобряване на вашата сигурност. Отключен дом е лесна цел за някой, който иска да се възползва. Без да причиняват прекалено много физически щети, тези видове кражби също могат да останат неоткрити за известно време в зависимост от това, което е откраднато? Тези пробиви също могат да се използват за проучване на местоположение, проверка на стоките, които се намират вътре, и следене на имота, за да откриете подходящо време да се върнете за сладко изтегляне.