Според статистиката 9 от 10 хаквания се случват в обикновени брави без допълнителна защита. На крадците им отнема от 1-2 минути, за да ги отвори.

Дали крадците на апартаменти ще искат да отворят врата, която им отнема 20-30 минути за отваряне?

Очевидно не, защото през това време те могат да бъдат видени и хванати от полицията. Освен това опитите за пробив в модерни брави с допълнителна защита ще доведат до прекомерен шум – и това е, което нападателите винаги се опитват да избягват.

И заключението е: Не е достатъчно да поставите надеждна брава на вратата, трябва да я подобрите и защитите.

Как да надстроите и подсилите ключалката на вратата?

Има три типа структури, които ще предпазят ключалката от хакване и главни ключове:

  • Бронирани плочи;
  • Бронирани дръжки;
  • Бронирани пластини;

Защитата на входните врати се определя от здравината на тези елементи и надеждността на монтираните брави.

Манганова броня

Поставянето на манганова броня в метална врата ще укрепи зоната на заключване и значително ще усложни атаката чрез разбиване със сила. Антивандалната подложка е прикрепена директно към ключалката под стоманения външен лист на вратата, ако това е предвидено в дизайна. Възможно е частично подсилване на ключовата зона със стоманени бронирани плочи.

Бронирани плочи на компанията DiSec

Компанията произвежда антивандални магнитни подложки за защита на отвора на ключовете от чужди предмети. Плъзгачите са подходящи както за лостови брави, така и за цилиндрични брави. Брава с такова наслагване се отваря с помощта на специален магнитен ключ, включен в комплекта.
Принципът на работа е прост: Когато поставите магнитния ключ към ключалката – подложката се движи и ключът получава достъп до сърцевината на ключалката. Магнитната подложка ще предпази апартамента от взломни разбивания с помощта на главни ключове и други средства за въздействие върху заключващия цилиндър.

За да се предотврати пробиването на цилиндъра, се използва манганова броня. Може да се монтира на лост или цилиндрова ключалка – между крилото на вратата и самата ключалка.

Добре доказани бронирани слушалки – бронята Abus. Те перфектно предпазват заключващия цилиндър от счупване със сила и няма да позволят да се счупи кутията на бравата. Бронираните слушалки са бронирана плоча с дръжка и подсилена цилиндрова защита. Подходящ е не само за брави и цилиндри, но и за механизми на други производители.

Просто се обадете на нашите ключари и ще изберат най-добрия вариант за защита на бравите на вратите от счупване.

В допълнение може да получите консултация безплатно – колко добре е защитена къщата ви, в какво състояние е вратата и дали бравата е надеждна от пробиви.