И на този въпрос не може да се отговори еднозначно. Всичко зависи от вас и вашите нужди.

Ако се притеснявате за безопасността на вашия имот, страхувате се от хакване – сменете ларвата на заключващия механизъм – веднъж годишно или на три години, тъй като домакините непрекъснато тестват нови заключващи механизми и различни методи за отваряне на брави. По този начин честата подмяна на ключалката на вратата и монтиране на модерен механизъм ще предпази вас и вашия апартамент от неканени гости.

Смята се също, че заключващият механизъм има експлоатационен живот толкова, колкото е записано в гаранционната карта, средно 5 години за брави. След това време трябва да смените ключалките.

Колко често трябва да сменяте бравите на вратите?

Има случаи, в които е желателно да смените ключалката на вратата в апартамента, а колко често се случва това – само вие знаете:

Откраднат, изгубен ключ – сменете ключалката или ларвата, ако е възможно. Разбира се, ако имате резервен ключ, можете да направите дубликат, но вероятността някой да използва намерения ключ си остава.

При закупуване на апартамент – в този случай е необходимо да се подменят ключалките на вратите. Съветваме ви незабавно да изберете модерен, надежден заключващ механизъм и да използвате за монтажа квалифицирани майстори – ключари.

Хакването – подмяна на ключалката на вратата на металната врата – е необходимо. Понякога след хакване се нуждаете не само от подмяна на входните брави, но и от цялостна подмяна на вратата поради сериозни повреди.

Заключващият механизъм започна да не функционира – некачествени части, груба работа или неправилен монтаж на заключващия механизъм всичко това води до бързо износване на частите на ключалката и подмяна. В новите домове, поради свиване на стените и изкривяване на вратите, за да предотвратите бързото износване, трябва да настроите вратата с брава правилно, така ще увеличите експлоатационния живот на заключващия механизъм.

Монтиране на нова врата – ще бъде необходим избор и монтаж на нова брава, въз основа на параметрите на вратата и необходимите функции на заключващия механизъм.

Тоест, въпросът колко често трябва да сменяте ключалки? – няма отговор, който да е подходящ за всички. Всичко е индивидуално. Но подмяната на ключалките в апартамент е предотвратяване на умишлено отваряне и вие решавате колко често да го правите и на кого да го поверите.

Аварийните денонощни ключарски услуги в София и околността – SOFIA KEY. Разполагаме с професионален екип от ключари, опериращи във всички квартали в София. Пристигаме на адрес до 30 минути, без значение в кой час от денонощието. Доказани ключари с повече от 15 години опит.

Ние ще се погрижим за всичките ваши проблеми!