Вероятно имате ключ за кола, поне един или два ключа за дома си и 3 ключа, които отключват кой знае какво, всичко е свързано във вашата верига ключове. Ето някои неща, които трябва да обмислите следващия път, когато стягате закопчалката на колана, за да спрете ключовете си в джоба, които дърпат панталоните ви надолу.

Повреда от запалването на автомобила

Тежкия ключодържател, зареден с много ключове, може да причини повреда на запалването на вашите автомобили. Когато ключът на автомобила е поставен, а останалата част от ключодържателя е оставена да виси, това тегло допълнително натоварва цевта на ключалката за запалване. На свой ред това може да доведе до износване на части, неправилно подравняване и потенциално предотвратяване на стартирането на автомобила. Добре е ключът на колата ви да е отделен или сдвоен само с един или два други ключа.

Допълнителният набор от ключове

Един от начините да намалите броя на ключовете на веригата и в джоба ви е да помислите за разделяне на ключовете. Кои ключове всъщност използвате ежедневно? Защо просто не поставите ключа, който използвате, за да влезете в къщата си, на същия пръстен като вашия ключ за кола. Много ключове, които носим със себе си, се използват само от време на време и няма причина да не можем да ги държим безопасно на място, за да ги вземем, когато имаме нужда от тях.