Независимо дали сте нов собственик на жилище или сте били в дома си от години, има едно нещо, което трябва да вземете предвид за безопасността на вас, вашето семейство и лични вещи:

Много собственици на жилища в София пренебрегват важността на редовната смяна на ключалките в целия им имот; това може да включва ключалките на входната врата, задната врата, ключалките на уличните алеи, оградата на басейна и дори офисните шкафове или сейфове за офис. От увеличаване на сигурността на дома ви до предотвратяване на взлом.

Много хора са имали достъп до вашите ключове.

Ако погледнете назад към броя на хората, които може да са имали достъп до вашите ключове, номерата започват да се сумират.

  • приятели
  • семейство
  • детегледачки
  • чистачки
  • бивше гадже / приятелка / съпруг / съпруга

Наскоро се преместихте

Първото нещо, което трябва да направи нов собственик на жилище, е да смени ключалките си. Вероятно не познавате предишния собственик на жилище или на кого са дали ключа си.

Имало е ограбване в квартала

Независимо дали вашата къща е била обрана или не, ако такова нещо се е случило във вашия квартал, нямате гаранция, че вашата къща няма да е следващата.

Преживявате раздяла или развод.

Смяната на ключалките в дома ви може да предотврати бившия ви партньор да открадне вашите вещи и / или да унищожи дома ви след лоша раздяла или развод.

Бравите ви са износени и остарели.

В София има много по-стари домове, а крадците обичат да намират стари и износени брави, защото лесно могат да бъдат разбити.