Искате да направите системата за заключване по-удобна, безопасна и издръжлива?

Временни ключове, заключващи елементи, системи за кодиране

Основната функция на временните ключове, заключващите цилиндри е възможността за промяна на комбинацията в бъдеще, повишавайки нивото на сигурност и надеждност на ключалката.

Най-популярните са временните ключове, които особено често се използват по време на ремонтни дейности, позволяващи:

  • Спокойно дайте ключовете на майсторите. След приключване на работата просто сменете цилиндъра за заключване и ключът на работниците ще стане напълно безполезен;
  • Отстранете строителния прах и мръсотия, който се е натрупал в цилиндъра по време на ремонтите. Брава с нов чист цилиндър ще работи много по-дълго;
  • Спечелете увереност, че основният ключ не е попаднал в ръцете на непознати (получавате веднага постоянен цилиндър, избирайки от огромен брой модели);

Разчитайте на хубав бонус под формата на поддръжка за входната врата. Когато замените временния цилиндър с нов главен, той ще работи и с вратата, ще затегне разхлабените части, ще смажете възлите и т.н.

В допълнение към цилиндрите има и временни ядра – те са изработени от евтини материали и се характеризират с минимално ниво на сигурност. Обикновено всички временни ядра имат еднакви ключове. Постоянните елементи се предлагат от производителя в затворена фабрична опаковка, която се отваря непосредствено преди монтажа в присъствието на клиента.

И накрая, няколко думи си струва да споменем за временните ключове, които се използват в кодирани с лост конструкции на заключване. Временният ключ ще се превърне в истинска находка, ако се съмнявате в честността на майстора, който инсталира ключалката, или в честността на сервизите. След като достъпът на непознати до вашата врата е ограничен, можете лесно и свободно да кодирате ключалката.

Ключове за гости

Ключ за гости – опция, която могат да предлагат производителите на ключаве, проектирани за 4 оборота. Такъв ключ е в състояние да отвори или затвори ключалката само на 2 оборота, останалите 2 не са му достъпни. Това е най-добрият вариант, ако искате да поверите ключа на госта, но в същото време искате да контролирате посещенията му при вас. Също така такъв ключ се използва за повишаване нивото на сигурност: по време на монтажа, когато се монтира, се проверява работата на ключалката, което определя риска от открадване на кода на ключа. Ключът за гост ще ви помогне да сведете до минимум рисковете – просто трябва да дадете на инсталатора този ключ, което е достатъчно, за да проверите заключването.

Еднопосочните клавиши се правят, подобно на ключовете за гости, чрез извършване на промени в дизайна на ключалката и самия ключ. „Трикът“ на клавишите от този тип става ясно от името – такива клавиши могат или да затворят ключалката, или само да я отворят

Комбинирани ключови системи

Подобни системи, поради своето удобство, са често срещани в европейските страни и САЩ. Същността на тези системи е проста: един ключ може да отвори две или три или повече ключалки от подобен тип (един производител). Например, ако цилиндровите механизми на една и съща марка са инсталирани на вратите към апартамента и във вестибюла, можете да направите един ключ вместо 2 ключа – от едната страна ключът отваря вратата на вестибюла и като го завъртите на 180 ° по надлъжната ос, можете да отворите вратата към апартамента. Но трябва да разберете, че удобството в този случай води до намаляване на нивото на поверителност и сигурност.