Как да отворите интериорни врати

Често интериорната врата може да бъде отворена принудително, но скъпото крило на вратата, ще бъде повредено.

Следователно метода със сила трябва да се приложи:

Ако вратата се отваря към вътрешността на стаята, в която искате да влезете.

Ако трябва да действате бързо и решително, при спешни ситуации.

Ако имате под ръка поне някакъв прост инструмент – удар с лост.

В други случаи е най-добре да се опитате да развиете ключалката, като премахнете декоративните елементи, освободете заключващата кутия от дървото, в което влиза, разширете отвора, в който влиза механизмът на вратата с помощта на режещи инструменти.

Как да отворите желязна врата

Ситуацията е малко по-сложна, когато става въпрос за отваряне на желязната врата. В този случай всичко зависи от това каква е целта на вратата и каква е тя, защото целта на вратата е различна – и може да не я отворите.

Ако говорим за стандартна входна врата, тогава трябва да обърнете внимание на ключалката, или по-скоро на нейния тип и използвания в нея механизъм.

Обикновено говорим за вградени или вложни брави със сувалден или цилиндров механизъм, които имат няколко разновидности.

Във всеки случай решението се взема индивидуално, въпреки че, най-добре е да се обърнете към услугите на ключарите.

Но ако трябва да се хакне, тогава няколко прости съвета ще Ви помогнат да го направите по-бързо:

Заключване с лост е най-лесно да се отвори с чук, и физическа сила. След като сте поставили ключа на три четвърти в отвора, издърпвайки вратата към себе си, трябва да ударите ключа с чук, за да не се счупи на парчета. Може да се наложи да направите това действие повече от веднъж, но резултатът ще бъде отворена и счупена ключалка.

Цилиндрова ключалка може да бъде по-просто или по-сложно, но трябва да работите с всеки от тях по свой начин, но като цяло идеята е следната: повдигнете всички щифтове на механизма с помощта на тел, кламер и т.н.

Вероятността да се постигне положителен резултат е изключително малка.

Ето защо, в ситуация, в която не знаете как да отворите желязната врата, по-добре е да използвате услугите на ключарите.

Как се разбива врата

Като цяло счупването на която и да е врата не е трудно, просто трябва да знаете нейната слаба страна или цената, която ще трябва да платите за определените щети.

Изборът на една или друга опция зависи и от ситуацията, при която се е повредила.

В случай на пожар или болен човек в апартамента, никой, разбира се, няма да се опита да отвори ключалката, за да запази крилото на вратата, а просто ще счупи вратата по най-бруталния начин и с всякакви налични инструменти.

Ако има време и ситуацията не е застрашаваща или опасна, можете да опитате да приложите един от методите – да отворите ключалката с унищожаване или да премахнете рамката на вратата, осигурявайки свободно премахване от затворената врата.