Дори най-добрите ключалки не могат напълно да защитят дома ви. За да направите домашната си сигурност възможно най-добра, е важно да предприемете активни стъпки. Ето няколко съвета за правилно обезопасяване на къщата ви.

Как правилно да обезопасите къщата си

Направете го рутина

Всеки във вашия дом, включително децата, трябва да знае как да спазва прости правила за домашна сигурност. Проведете домашна среща, за да определите правилата и дръжте всички отговорни за спазването им:

  • Заключете всички врати и прозорци, когато излизате от къщата или си лягате
  • Никога не отваряйте вратата на непознати
  • Дръжте вратата на гаража затворена и заключена
  • Защитете дома си дори когато работите или общувате на двора
  • Винаги пускайте алармата, когато тръгвате, дори и за кратко пътуване

Получете оценка

Вашето общинско полицейско управление може да предложи безплатна проверка на домашната сигурност. Ако не, много ключари ще изпълняват тази услуга срещу минимална такса. Целта е да се идентифицират слабостите в сигурността и да се получат предложения за тяхното отстраняване.

 

Инсценирайте кражба с взлом

Помолете доверен съсед или приятел да прекара три минути във вашия дом, като „открадне“ възможно най-много малки ценности. Това ще ви помогне да идентифицирате лоши места за скриване и мързеливи навици, които трябва да бъдат коригирани. След това намерете по-добри начини да обезопасите своите ценности, като например подов сейф или сейф извън обекта.

 

Преместете „скритите“ ключове на къщата

Всеки знае общите места за „скриване“ на резервен ключ, например под постелката за добре дошли или в пощенската кутия. Или измислете наистина ново скривалище или помолете доверен съсед да запази резервен ключ за вас.

 

Скрийте ключовете си вътре

Кука до вратата може да е удобно място за съхранение на ключовете, които използвате всеки ден, но ако се вижда отвън, е привлекателно за крадците. Намерете място, което не може да се види отвън или още по-добре, изберете шкаф илиа друго място, което не се вижда веднага и от дома ви.