брава

Направете резервни ключове

Най-лесният начин да минимизирате по-голямата част от таксите за ключари, които вероятно ще срещнете, е да направите резервни ключове. Независимо дали става въпрос за вашия дом, кола или бизнес, винаги е най-добре да имате поне една резервна част, направена от оригинала. Може да се наложи да платите на доверения си ключар за тази услуга, тъй като много от днешните ключове не могат да бъдат дублирани на голяма машина за съхранение на кутии, но цената винаги ще бъде по-ниска за дубликат, отколкото за чисто нов оригинален ключ.

Вземете нови ключалки

Ако често се нуждаете от повторно въвеждане на ключалки или ако вие или вашите деца сте склонни да губите ключове, помислете за изхвърляне на ключовете изобщо. Заключването с парола може да бъде също толкова сигурно, колкото и заключването с ключ и трябва само да запомните кода, вместо да поддържате ключ. Най-хубавото е, че кодът е лесен за промяна. Ако редовно имате детегледачи, строителни работници или други във и извън къщата си, заключването с парола е много по-лесно и по-безопасно от раздаването на куп ключове.

Други опции включват биометрични ключалки и ID скенери, въпреки че те може да са по-предпочитани за бизнес, отколкото за дом. Технологията за заключване винаги се променя, така че не забравяйте да попитате вашия доверен ключар кое е най-доброто за вас.

Поддържайте ключалките, ключовете и хардуера

Брава, която започва да се залепва, често отстъпва на смазване. Напръскайте малко WD-40 в ключалката и след това плъзнете ключа няколко пъти навътре и навън. Ако ключът започва да изглежда извит или износен, опитайте да направите дубликат от копие, което е в добра форма. Ако ключалката и ключа изглеждат добре, но все още имате проблеми, проверете ударната плоча и пантите на вратата. Ако някоя от тях е леко разравнена, ключалката може да не се включи напълно или да се откачи.