Нищо не е по-разочароващо в живота от това да бъдете заключени извън къщата си, особено през зимния сезон или в полунощ, когато условията на околната среда също не са подходящи. Може да се случи, когато сте оставили ключовете си вътре или ако сте загубили ключовете някъде или сте го забравили и т.н.

Проблем с блокиране може да възникне и когато загубите или поставите ключовете си в офиса или на други места. Каквато и да е причината, когато възникне този проблем, препоръчително е да не изпадате в паника наведнъж, вижте какви опции имате. Идеално е да се обадите на ключар, за да вземете незабавни услуги, за да влезете веднага в дома си.

Има и още толкова много причини, поради които не можете да влезете в дома си:

  • Загубили сте ключовете си
  • Ключът се завърта, но копчето не
  • Детето ви е заключило вратата, когато сте излезли навън
  • Ключът се е счупил в ключалката
  • Дръжката на вратата няма да се завърти дори ако се отключи

Тук ще споделя няколко съвета за справяне със ситуации на блокиране, ако това някога ви се случи:

bg-kliuchar

Започнете със списъка си с контакти

Можете да изпаднете в паника, когато се окажете заключени, особено в полунощ. Ако сте в тази ситуация, трябва да започнете с най-ясните ситуации, които могат да решат проблема ви, като например:

Ако имате членове на семейството или съквартирант, попитайте ги дали могат да минат и да ви помогнат да влезете по някакъв начин. Помнете, че разбиването не е методът, който предлагаме и не трябва да се изпробва първоначално или изобщо.

Ако сте дали резервен ключ на доверен съсед или приятел, който живее в близост, те могат да ви бъдат полезни в случай, че сте заключени от къщата си.

Потърсете отворен прозорец / врата

Ако нямате резервен ключ, можете да потърсите отключени прозорци или врати. Отвореният прозорец и врата обаче са отворена покана за крадци, но те също могат да ви помогнат в лоша ситуация. И ако прозорецът на приземния ви етаж е отворен, той е достатъчно широк, за да можете да се качите и тогава можете също да се спасите от престоя през цялата нощ извън дома си. И няма да е необходимо да чакате приятелят или членът на семейството ви да се приберат у дома.

Свалете дръжката на вратата

Ако нямате друга опция, тогава може да успеете да свалите дръжката на вратата. Това не е за предпочитане решение за някои от хората, но може да ви помогне при спешни случаи. Трябва внимателно да махнете дръжката на вратата, без да причинявате никакви повреди на главната ви врата. Можете също така да поискате отвертка от вашия съсед.

Опитайте DIY Tools

Можете също така да опитате DIY инструменти и техники за отключване на вашата основна врата. Ако главната ви врата няма повече място, можете да опитате закачалка. Ако се чудите къде да намерите закачалка, попитайте съседа си или проверете задната седалка на колата си. Можете да използвате и други инструменти и трикове като щифтове и кламери.

Намерете професионален ключар

Когато горните опции не работят за вас, тогава се обърнете за помощ към експерт. Можете да търсите онлайн и да намерите ключар близо до вашето местоположение, за да излезете от заключена ситуация. Трябва да се обадите на местен денонощен авариен ключар, когато загубите ключовете си, тъй като този вид проблеми са лесни за решаване за професионален ключар. Не забравяйте да намерите и да се обадите само на доверен и регистриран или лицензиран ключар. Ключарят е в състояние да направи дубликат на ключ, да промени главното копче за вход, да отключи интелигентната ключалка и да промени съществуващата ключалка.

Ако се нуждаете от авариен ключар в София, моля свържете се с нас Sofia Key  на тел. – 0988 30 20 20