Бравите на входните врати са подложени на всякакви натоварвания всеки ден – и следователно, откриването на дори най-незначителни неизправности в работата им трябва да ни накара да им обърнем внимание.

Ремонтът на ключалката не трябва да се отлага, защото безопасността на вашата собственост и личната ви безопасност пряко зависят от изправността им.

Какво показва повреда на ключалката?

Сериозните щети на ключалката не винаги са очевидни и могат да се забележат. Кои са работните характеристики, които показват наличието на дефекти в работата на механизма:

Трудности при изваждането на ключа от ключалката;

Необходими са допълнителни усилия за завъртане на ключа в ключалката;

Вратата не се затръшва от първия път или се отваря без причина;

При отваряне или затваряне при ключалката се чува скърцане, или друг страничен шум;

Ключалката периодично заклиня и не се движи и т.н.

Ако се появят един или повече от тези признаци, е необходимо да се свържете с професионалистите-ключари, които не само ще установят причината на проблема, но и ще го разрешат за кратко време – дори преди ключалката да е напълно излязла от строя.

Причините, които изискват професионална намеса?

Ремонтът на ключалката на входната врата в апартамента ви позволява да предотвратите по-голямата повреда на устройството, да възстановите напълно работоспособността на механизма и да върнете защитните му функции.

Компетентните ключари извършват диагностика и ремонт направо на място, без да демонтират цялата конструкция, което означава, че домакинствата не трябва да се притесняват от допълнителни мерки за защита на имуществото по време на ремонта.

Най-често срещаните видове проблеми, с които се сблъскват ключарите, са:

Ключът не влиза в ключалката или не работи – това може да показва както дефект в самия ключ, така и неизправност в цилиндъра на ключалката;

Ключалката не изпълнява някои от функциите си – езикът не работи и т.н .;

Последици от неправилен монтаж или неправилно подравняване на конструкцията;

Заключващото устройство заклинено в едно положение – в този случай ключарят ще трябва да разглоби ключалката и да замени всички дефектни и износени елементи.

Какви са ползите от професионалния ремонт?

Услугите на квалифицираните ключари ви позволяват да избегнете типични грешки, които могат да бъдат допуснати, ако решите сами да ги ремонтирате. Може да препотвърдите още по-голяма повреда на ключалката.

Професионалният ремонт има много предимства, включително:

Бързо реагиране и бързо изпълнение на работата;

Спестяване на собствени усилия, време и финанси;

Увереност в качеството на извършената работа;

Пълна поверителност при предоставянето на услугата.