Дървените врати са чудесен начин да декорирате екстериора на вашия дом и да предложите допълнителна визия за модерни и традиционни домове. Този стил на вратата предлага и практично и функционално решение за сигурност за редица домове, но понякога се счита за по-слабо в сравнение с неговите колеги от ПВЦ.

Сигурността вкъщи е важен елемент за запазването и сигурността на вас и вашето семейство. Вратите играят важна роля в осигуряването на това допълнително спокойствие, така че да се гарантира адекватна защита.

Има няколко неща, които трябва да се имат предвид, когато се осигури дървена врата и се постигне най-доброто ниво на защита на вратите.

Обърнете внимание на някои от начините, по които можете да подобрите сигурността на дървените врати на вашия имот.

Дървена врата

Ключалки с висока сигурност

Първо наемете професионален ключар, който да инсталира висока сигурност на заключване, за да гарантира, че имате адекватна защита за вашия дом. За тази цел най-добре се използват ключалки с висока степен на сигурност, изработени от здрави материали, тъй като те могат да издържат на по-голям натиск от принудителни пробиви или методи за скрито влизане.

Дължината на винта на дървената врата

Има голяма вероятност винтовете в касата да са стандартни дължини, които са достатъчни само за задържане на ударната пластина и пантите към касата. Добавете към тези области закрепване с по-дълги винтове. Дължината на винта позволява на тази зона да има по-тясно захващане в случай на отваряне.

Вериги за врати

Веригите на вратите са традиционен и популярен начин за добавяне на сигурност към дървена врата. Този защитен метод е лесен за инсталиране и е достъпен начин да ви даде допълнително спокойствие. Веригите на вратите имат разнообразни приложения, включително ви позволяват да проверите кой е на вратата, преди да го отворите напълно и да осигурите бариера за всеки, който се опита да влезе.

Шпионки

Тази малка дупка на вратата може да ви помогне да проверите кой е пред вратата ви, преди да отворите. Шпионките осигуряват панорамна гледка към външната зона, така че е трудно за извършителите да се скрият, което ви дава спокойствие, ако сте в имота сами и не искате да отваряте вратата. Има и опция да имате монтирани камери на вашата врата, които ви показват лицето на вратата директно към приложението на телефона ви.

Защитни решетки и заглушители на вратите

За допълнителна защита отвътре, която можете да контролирате, дръжката на вратата или барът за сигурност са идеална възможност. Налични са разнообразни дизайни от монтирани защитни шини за всякакъв стил на врата към преносими превключватели на вратите, така че можете да се чувствате сигурни, докато посещавате и оставате на други места. Защитните решетки често са много издръжливи и здрави, което ги прави идеална защита от взлом. Те могат също да осигурят повишена сигурност за плъзгащите се врати, където заключващият механизъм може да е по-слаб. Устройствата за заглушаване на вратите също са удобни за използване при пътуване или защита от вътрешността на имота, тъй като лентата осигурява повишена устойчивост.

Камери за сигурност

Ако смятате, че вашият имот е особено уязвим или желаете максимално спокойствие, инсталирането на охранителни камери в близост до входовете или вратите ще помогне да се предотвратят потенциалните пробиви. Това е особено полезно за собствениците на предприятия, които имат по-големи обекти със скрити входове. Може да има някои ограничения за това къде можете да инсталирате камери за сигурност.

Увеличете видимостта

Поддържането на пътеки и врати без храсти и високи огради помага да се запазят тези области видими за други, особено съседи, които могат да бъдат полезен ресурс за следене на нещата, когато сте извън града. Наличието на естествени граници около имота ви все още позволява неприкосновеността на личния живот, но също така ви помага да останете нащрек, ако някой иска да влезе в дома ви.

Ако обмисляте надграждане на настоящите си системи за сигурност, наемането на професионален ключар, който ще ви помогне да изберете идеалната предпазна опция за вашия дом.