home-img-kluchar

Защитете себе си

Получете препоръки и / или прочетете отзиви: Попитайте приятели и роднини, ако имат личен опит с местни ключари. Също така се консултирайте с Бюрото за по-добър бизнес и прочетете онлайн отзиви.

Обадете се предварително: Уверете се, че ключарят отговаря на телефона със същото име на фирма, което се появява онлайн. Бъдете особено предпазливи към всяка компания, която използва родово заглавие като „ключарски услуги“.

Задавайте въпроси: Докато говорите по телефона, поискайте приблизителна оценка, заедно с всички допълнителни такси като пробег. Също така поискайте от компанията да изпрати ключар, който е лицензиран във вашата държава. Попитайте за застраховка в случай на случайна повреда на вашия дом или превозно средство.

Проверка на пълномощията: Когато пристигне ключарят, поискайте идентификация и копие от професионалния му лиценз и застраховка.

Потвърдете прогнозата: Поискайте писмено копие на оценката преди началото на работата. Ако се различава значително от прогнозата на телефона, поискайте обяснение. Ако не сте напълно доволни, не позволявайте работата да започне.

Предоставете вашата идентификация: Уважаваните ключари знаят колко е важно да сте сигурни, че действително сте упълномощени да извършвате работа. Внимавайте с всеки ключар, който не иска лична карта.

Прочетете, преди да подпишете: Винаги четете всеки формуляр за оторизация, фактура или друг документ, който може да ви бъде даден да подпишете. Никога не подписвайте нищо с празни интервали – настоявайте първо да бъдат попълнени.

Общи ключарски измами

Предпазните мерки, изброени по-горе, трябва да ви предпазят от повечето непочтени ключари. И все пак измамите са широко разпространени в тази индустрия, така че е важно винаги да сте нащрек. Ето някои от най-често срещаните измами на ключари:

Подправяне на местен телефонен номер: Това може да ви създаде впечатление, че разговаряте с местен бизнес, когато всъщност сте пренасочени към кол център, който знае къде. Обръщането на внимание на отзивите и потвърждаването на името на бизнеса може да помогне да се избегне тази измама.

Представяне като друга компания: Тази измама включва използване на подобно име на уважаван, законен ключар и надявайки се клиентите да не се хванат. Проверете отново името и адреса, за да избегнете тази измама.