Всеки ден по една или друга причина хората се опитват да намерят резервна брава на вратата си. Задаване на едни и същи въпроси, правене на едни и същи грешки, губене на време и нерви.

Как да определим модела на ключалката, как да изберем подходяща на нейно място и какво ще е необходимо при подмяната, с изключение на самата брава.

Ако нямате време да четете информация, да се ровите в нюансите, да пазарувате, никой не ви принуждава да правите това. Свържете се с нашите сервизни ключари, които ще ви дадат най-добрата консултация при избора на правилна ключалка. Ключарите ще научат модела на вашата ключалка, ще я доставят в удобно време и ще направят подмяната. Ще дадат и гаранция за свършената работа!

Какво означава да смените ключалката с подобна?

Това означава, че новозакупеният заключващ механизъм трябва да се побере на мястото на стария без ни най-малка промяна.

Ако ключалката или цилиндърът на ключалката са във вратата, при подмяната й сами, най-добрият вариант би бил да я свалите и да отидете с нея в специализиран магазин. В магазина ще определят марката и модела, след което ще Ви ориентират по отношение на наличност и цена.

И още повече: в 50% от случаите, за да се определи модела на ключалката, трябва само да се видят връзката ключове, които използвате и да се получат точни отговори.

Ами ако замъкът не бъде взет?

Въпреки факта, че сте подходили отговорно към смяната на ключалката, измерихте необходимите отвори, не можете да намерите подходящ!

Каква може да бъде причината за това:

  • Вашият заключващ механизъм вече не се произвежда или не е актуален за да го намерите в продажба. Това може да се случи по много причини: моделът на бравата е загубила своята актуалност и производството й е преустановено, доставчиците на брави са спрели да ги внасят.

Ако не можете да намерите резервна брава и подходящ заключващ механизъм, който да подхожда на вашата брава винаги имате още една възможност –  свържете се с денонощните ключари SOFIA KEY. Когато подмяната е невъзможна, монтирането на брави от квалифицираните ключари ще помогне.

Намерили сте правилната ключалка и сте готови да я смените. Какво ви трябва за това?

Отвертки за отвиване на винтовете, но ще имате голям късмет, ако се ограничите до това. Често винтовете, които фиксират ключалката на вратата, залепват, ръждясват и не искат да се отвият. Слотовете се чупят, отвертката започва да се върти на празен ход.

В този случай няма да можете да премахнете ключалката без специализирани умения и инструменти. Обадете се на денонощните ключари.

В 30% от случаите, без да разглобявате вратата, без да сваляте вътрешния декоративен панел, няма да можете да смените ключалката. Без опит е по-добре изобщо да не предприемате такава работа, дори да имате пълен набор от инструменти.

И разбира се, в този случай препоръчваме да се свържете с нашите специалисти, подмяната на брави не причинява никакви затруднения.