Нашата фирма SOFIA KEY  сме едни от доказаните в бранша за ключарски услуги предлагаме  монтажни услуги за брави от всякакъв тип и сложност. Професионално и бързо променяме заключващия механизъм в съответствие с желанията на клиента. Разумни цени и гаранция за качество!

Без добро заключване дори и най-надеждната и здрава врата няма да може да осигури правилното ниво на сигурност. Ето защо, избирайки ключалка на входната врата на апартамент или къща, определено трябва да се запознаете с плюсовете и минусите на различни видове заключващи механизми.

Бравите на вратите се различават по размер, начин на монтаж и принцип на работа на заключващия механизъм. Те също могат да имат различни класове на сигурност (от 1 до 4), за да осигурят безопасността на собствения си дом и имот, препоръчително е да инсталирате брави 3-4 клас на сигурност, което е трудно да се пробие дори професионален крадец.

Всички знаят, че крадците на апартаменти нямат ваканция, така че ако искате да защитите собствената си къща по време на вашето отсъствие, трябва да помните и да следвате определени правила за безопасност. Статистиката казва, че броят на кражбите в апартаменти се удвоява с настъпването на летния период. Това се дължи на факта, че много граждани не само не спазват, но и пренебрегват прости правила за безопасност.

Монтаж на аварийна сигнализация и видеонаблюдение

Трябва да се отбележи веднага, че да се доверите на собствената си сигурност е най-доброто за професионалистите.

Една от често срещаните опции за защита е да поставите апартамента на охрана или алармен панел. Този метод обаче не може да бъде наречен достъпен за всички. Инсталирането на аларма ще струва скъпо.

Охранителната сигнализация веднага изпраща съобщението за незаконно влизане и пристигат от охранителната фирма. Това е доста удобно, тъй като на местопроизшествието могат да бъдат задържани крадците.

Вътрешна аларма

Друг също толкова ефективен начин е инсталирането на специални сензори. Схемата на тяхната работа е проста, когато се опитват да влязат в къщата, те се задействат и в същото време предават сигнал под формата на SMS съобщение до собственика по телефона и до контролния панел за сигурност. В този случай се осигурява и изходът на охранителната кола към къщата.

Този тип включва сензори, които се задействат от движение в стаята или счупване на стъкло.

Видео око

Доста удобна форма на защита на корпуса е видео окото. Това е панел, който е монтиран от вътрешната страна на вратата, камера и сензор за движение.

Визуално това не може да се различи от стандартния вход за врати, но има повече възможности. То записва зоната пред входната врата веднага щом се задейства датчикът за движение. Устройството има вградена карта с памет, която съхранява видео.

Предимството на тази защита е възможността да заснеме външния вид на нападателя и да помогне на служителите на реда да го намерят по описание.