ключар сменя брава

 

За съжаление, ключарската индустрия е пълна с измамници. В крайна сметка, когато имате нужда от ключар, може да сте в извънредна ситуация и да не мислите много. Вие сте в отлична позиция, от която да се възползвате, така че е жизненоважно да разберете как бързо да отделите професионалистите от измамниците. Ето какво трябва да знаете.

Изберете локален ключар

Много измамници ключари се правят на местни, но всъщност не са. Потърсете местен телефонен номер и адрес и потърсете адреса онлайн, за да сте сигурни, че той не се използва и за други фирми. Обърнете внимание на начина, по който компанията отговаря на телефона. Много измамници използват или обща фраза, като „ключарски услуги“, или подканване на доверено местно име.

Проверете идентификацията

Поискайте идентификацията на ключаря, когато той или тя пристигне. Поискайте и копие от лиценза на ключаря. Бъдете изключително скептични, ако превозното средство на ключаря не е маркирано или носи име на фирма, различно от това, което сте си помислили, че сте се обадили.

Легитимен ключар също трябва да поиска от вас лична карта или доказателство за собственост на дома или превозното средство, които трябва да бъдат отключени. Ако това не се случи, помислете дали да не изберете друга компания.

Поискайте оценка

Често срещаните ключари дават необосновано ниски цени в близост до 30 до 50 лева. Тогава, когато ключарят се появи, той или тя твърди, че работата е по-сложна от предвиденото и ще струва значително повече. Не наемайте компания, която цитира нелепо ниска цена по телефона, и винаги молете ключаря, който пристига, да предостави приблизителна оценка преди започване на работа. Не забравяйте да попитате за допълнителни такси, като например минимални разговори и пробег.