Преди монтажа, всяко устройство, изисква внимателна подготовка и изработване на детайлите.

На първо място, трябва да решите от каква функция имате нужда? За монтаж на входна врата, монтаж на интериорни врати, или за някои мебелни модули недостъпни за деца или служители. Всеки механизъм има свои собствени физически размери, както и своеобразен външен вид. Някои електронни брави за интериорни врати имат много малък размер под формата на обикновена дръжка, така че простото заключване на вратите в апартамент или офис може да ви помогне и няма смисъл да харчите пари за високотехнологични и програмируеми функции.

Когато монтирате брава на входната врата, например невидима, трябва да се уверите в качеството на самата врата и рамката на вратата. Трябва да бъдат изработени от добра стомана или дърво, тъй като няма смисъл да се монтира брава на врата на китайски производител, изработена от фина ламарина – такава ключалка може просто да се отвори, като се откъсне заедно с метала.

Ако си поръчвате врати за нов апартамент или офис сграда, тогава трябва да поръчате електронните брави, които харесвате и да бъдат монтирани директно още при изработката на вратите. Това е най-добрият вариант.

Ако монтирате електронни устройства на мебели, не се променя външния им вид. Има много начини за монтаж на ключалка отвътре, използват се винтове с дадена дебелина.

Във всички случаи трябва да се ръководите от факта, че е по-добре да се обадите или да се консултирате с професионалните ключари от фирма SOFIA KEY, които са се доказали в бранша – ключарски услуги. Това ще ви послужи като напътствие, ако решите да се захванете сами с монтирането.

По време на монтажа се опитайте внимателно да проучите инструкциите преди да ги използвате, да се запознаете с всички функции, направете серия от експерименти за употреба и се уверете, че работят правилно.

Някои електронни брави са снабдени със специални ключове – главни ключове, които са уникални за всеки номер. Определете предварително къде ще бъдат съхранявани и използвани в случай на извънредни ситуации.

Най-добрият начин за монтиране на електронни брави е, разбира се, да използвате услугите на професионалист. Високотехнологичните устройства изискват правилно боравене и в случай на монтиране на ключалка, обадете се на ключар. Услугата не е скъпа, а по този начин ще получите необходимия набор от знания за използване на такова устройство. В края на монтажа ще получите сертификат с гаранция.