Препоръки и ревюта

Помолете приятели и роднини да препоръчат добър местен ключар или прочетете онлайн отзиви за ключари във вашия район. Обадете се на Бюрото за по-добър бизнес и попитайте дали е имало оплаквания. От уста на уста не се гарантира добро обслужване, но може да ви помогне да стесните списъка.

Знания и пълномощия

Когато се обадите на ключарската фирма, уверете се, че те отговарят на телефона със същото име на фирма, което сте намерили онлайн. Внимавайте с компании с много общи наименования като „ключарски услуги“. Попитайте за държавното лицензиране и застраховка, както и оценка на разходите. Участвайте в малки разговори за услугата, от която се нуждаете, за да сте сигурни, че представителят звучи добре.

Потвърждение

Когато ключарят пристигне, поискайте идентификация, копия от лиценза и застраховката му и писмена оценка. Поискайте обяснение за всякакви несъответствия между оценката и цената, която сте получили по телефона. Избягвайте всеки ключар, който не поиска вашия документ за самоличност, тъй като ключарите трябва да са сигурни, че лицето, което иска услуга, е упълномощено да извърши тази работа. Ако бъдете помолени да подпишете някакви документи, прочетете ги внимателно и се уверете, че всички полета са попълнени.

Ключарски измами

Ако следвате съветите по-горе, трябва да се окажете с уважаван ключар. И все пак има много измами в ключарската индустрия, така че внимавайте за някое от следните:

Подправяне на локален телефонен номер: Винаги е възможно местният номер, който сте набрали, да пренасочи към кол център някъде другаде. Ето защо е от решаващо значение да потвърдите името на бизнеса, както и да обърнете внимание на отзивите.

Представяйки се за друга компания: Измамниците понякога използват бизнес име, което е изключително подобно на това на уважаван ключар. Проверете отново името и служебния адрес, за да избегнете това.