Няма нищо по-разочароващо от това да си заключен извън помещенията, защото си изгубил ключа. Може да бъдете принудени да спите навън, да разбиете вратите или прозорците си и да загубите много време в този процес. За да избегнете всички тези проблеми, важно е да копирате ключа си предварително, така че винаги да можете да намерите вход във вашите помещения по всяко време.

Най-доброто дублиране на ключове не се прави в аптеката, нали?!  Това се прави от жилищен ключар. Професионалистите лесно ще използват своите умения,  машини и инструменти, за да изрежат дубликат на оригиналния ключ, услуга, която отнема много кратко време.

Можете да дублирате всички типове ключове

Вероятно се чудите за ключовете, които са маркирани – „не дублирайте?“ Е, има изход. Ако си купил ключа от ключар, ще трябва да отидеш в същата компания и да поискаш нови ключове. Те ще използват кодови машини, за да измислят нови ключове.

Има някои ключове, които са указани да бъдат ограничени – което означава, че не можете да ги дублирате, но те са неограничени. Ето защо е важно да се провери дали един ключ може да бъде дублиран или не. Един добър ключар ще помогне да се разграничат такива ключове.

Ограниченият ключ не прилича на обикновения ключ. Той или има два реда отрязани или изрязани ямки. Също така е много трудно да се намери ключ с подобни странични фрези. Ключарите ще отнемат много кратко време, за да идентифицират такива ключове. Обърнете внимание, че след като ключар идва с нов ключ, от ограничен ключ, е възможно да го копирате колкото е възможно повече пъти.

Има неограничени ключове, които изискват от вас да премахнете „не дублирайте”, поставени върху главата, преди да ги дублирате. Ключарят може да избере да игнорира думите“не дублирайте” , когато е възможно. Въпреки това, те имат възможност да премахнат, като ги покрият с електрическа лента, покривайки главата на ключа или дори да премахнат „не дублирайте”.

Правила за ограничените ключове

Има някои закони, които регулират дублирането на ограничени ключове. Може да бъдете наказани, защото получавате услугите за дублиране. Ето защо, тъй като има надежда за получаване на тези услуги, е препоръчително да избягвате да купувате такива ключове. Може да поискате от продавачите, които ви продават ключове, да ви дадат подробности за това дали даден ключ е ограничен или не.

Намерете най-добрите услуги

Не само всеки жилищен ключар може да предложи дублиране на ограничени ключове. Само квалифицирани и опитни доставчици на услуги ще ви предложат задоволителни услуги. Професионалистите могат лесно да разграничат ограничените ключове и неограничените. Те също така разполагат с машини, които позволяват дублиране на всички типове ключове. Не забравяйте да намерите наистина квалифициран ключар по всяко време, когато имате нужда от дублиране на ключове.