1. Прегледайте външността на къщата си

Започнете с прегледа на екстериора на вашия имот, за да се уверите, че няма счупени прозорци или достъп до вашия имот чрез гаражи или оранжерии. Заключете всички помещения.

2. Защитени ли са вашите врати и прозорци?

Помолете квалифициран ключар да провери сигурността на вратите и прозорците (включително вътрешните врати за оранжерии и гаражи), за да се увери, че всичките ви прозорци и врати са с най-подходящите брави и са в добро състояние по застрахователните изисквания.

3. Осветление на сензора на предните и задните врати

Светлината на светкавицата или осветлението на датчика към предната и задната врата на вашия дом ще отблъсне потенциалните крадци и ще ви помогне да влезете в дома си когато е тъмно.

4. Аларми за сигурност – редовно променяйте кода

Алармите могат да бъдат много ефективни, но те трябва да бъдат наблюдавани.

5. Защитете прозорците с решетки

Страничните прозорци в къщата могат да бъдат разбити, за да достигнат до ключове и да получат достъп, така че помислете дали да добавите подсилено стъкло или дори да блокирате прозореца. Декоративните решетки могат значително да подобрят сигурността на дома, без да бъдат вредни за естетиката.

6. Сейфове за домашна сигурност

Домашните сейфове също стават все по-популярни, така че може да помислите за специалист ключар, който да определи и инсталира най-доброто заключване, за да отговори на вашите нужди.

7. Защитете френските врати и UPVC вратите

Може да искате да инсталирате горните и долните болтове на френските врати или да добавите ключалки на крилата към вратите на UPVC.

8. Кога бяха заменени последните ви ключове?

Докато преглеждате сигурността си, е добре да обмислите и кога ключовете ви са били заменени за последен път, дали минали собственици или наематели все още могат да имат достъп до дома ви и дали някой може да е направил копия на вашите ключове без ваше знание. Ако се притеснявате, попитайте професионален ключар да смените ключалките си и да поставите патентована система, при която ключовете могат да бъдат копирани само с доказателство за собственост.

9. Лоши навици

Помислете за собственото си влияние върху нивото на сигурност на вашия дом и се уверете, че не сте се отдали на лоши навици, като например, да забравите ключове в ключалката. Обикновените съвети – инсталиране на аларми и заключване на странични или задни врати, които могат да доведат до съществена разлика и да възпират атаката.

10. Защитете градината си

Уверете се, че сте осигурили качествена брава, за да защитите градината и съдържанието й, ако имате такава.

11. Ключовете за автомобила са в риск и в дома

Статистиката показва, че крадците все повече проникват в домове, за да откраднат ключовете на колата, за да не ги улесняват, не оставяйте  ключовете си на открити места .