Общото погрешно схващане или липса на обществена информираност за по-добро описание е точно това, което извършва един ключар. Мнозина биха могли да кажат, че един ключар просто нарязва ключа или ремонтира бравите на вратите.

Има много повече за ключарството в тези съвременни времена, тъй като ние ще разгледаме как един ключар може да ви помогне за вашите нужди за сигурност.

Професията на ключар има история, която е толкова стара, колкото самата цивилизация, с проницателни периоди, простиращи се от класическата древност до компютърната епоха. Сигурността на собственото си имущество датира от древните фараони, с гробници, съдържащи заключващи устройства, които се разглеждат като предниците на съвременните заключващи системи.

Днес може да се наложи да се изисква ключар да извършва услуги, като предоставя на клиентите си нов ключ за транспондера за своя Volkswagen Golf, да предоставя съвети за най-добро осигуряване на ценната бижутерия или проектиране и внедряване на система за магистърски ключ с висока степен на сигурност за високи сгради.

Услугите и уменията на ключарите също се променят драматично, като автомобилните специалисти, криминолозите и онези, които имат опит, за безопасната работа, която става все по-важна.

Също така е важно да се отбележи, че ключарите са квалифицирани, за да ви дадат съвети за сигурност и решения, които да ви помогнат да решите проблемите си. Например, ако искате да закупите безопасен за защита на златните си кюлчета или незаменими бижута, не бихте ли искали да говорите с някой, който всъщност знае какъв тип ключар е подходящ, а не тийнейджър, работещ в железопътен магазин без практически опит или специфични познания за продукта?

Същото може да се каже, когато се ангажира професионален ключар, за разлика от „дръзки“ във всяка жилищна или търговска ситуация. Те могат да инсталират ключалка на входната врата (вашата първа линия на защита), която не е достатъчно силна, на вратата, която всъщност е построена за вътрешна употреба или на рамката на вратата, няма да издържи на прякото въздействие на натрапник. Голяма линия, използвана от много ключари, е „има причина евтините ключалки да са толкова евтини!“

Освен това биха могли да се погрижат занаятчии, агенти по недвижими имоти или мениджъри на имоти дали да се постави затваряща се врата на входните врати на блок в жилищен блок или алтернативно кой комплект лостове или копчета отговарят на австралийския строителен кодекс?

Ключарите могат  да имат достъп до патентовани системи за защита на сигурността, където може да бъде инсталирана целенасочена система за сигурност, позволяваща цял набор от сценарии, включително разрешения за достъп, контрол на достъпа до дата / час, изтичане на ключови думи и др. Независимо дали става въпрос за старомодна магистърска система или безжична електронна система, членовете на MLAA имат достъп до изключителни профили, осигуряващи надеждно поддържана система.

Традиционните ключови системи като LSGP1, Binary Plus (BP) и DC-1 имат уникални места за продажба и могат лесно да бъдат реализирани в малки, средни и големи бизнес, търговски приложения и в дома.

Ако някога сте се заключили от вашия дом, офис, кола или дори лодка, не се паникьосвайте и не рискувайте скъпоструващи щети на вашия имот просто да влезете вътре. Просто вдигнете телефона и се обадете на ключар.

Същото може да се каже, ако сте загубили ключовете на колата си. Получаването на резервен ключ от производителя на автомобила ви често може да бъде доста скъпо – помислете за първо да се обадите на автомобилен ключар, който може да отрежете и да програмирате нов ключ на място или в сервиза.

Професията на ключаря се променя, но едно е сигурно, нуждата от скромен ключ никога няма да намалее и ключарите ще продължат да правят много повече, отколкото просто да „набират ключалки на вратите“.

Ако искате съвет за сигурността, вземете телефона и се обадете най-близкия си ключар.