аларма на автомобилаАвтомобилните аларми са едни от най-евтините решения за сигурност, които трябва задължително да имате, за да предпазите колата си. Само през 2018 г. в цялата страна са откраднати над 770 000 автомобила, като малка част от тях са възстановени. Важно е да се грижите за безопасността и сигурността на колата си в този критичен момент. Опциите за автомобилна аларма са удобни, достъпни и лесни за използване, поради което могат да намалят риска от кражба на автомобил. Силна аларма със сигурност ще привлече вниманието на съседите и минувачите, като по този начин ще спре крадеца да открадне колата ви. Ако вече имате инсталирана аларма, но се нуждаете от ремонт, моля, свържете се със сертифициран ключарски техник за помощ при ремонти или подмяна. Ако алармата на колата ви се изключи без причина, това също означава, че някъде има повреда.

Основни причини за проблемите с алармите на автомобила

Автомобилните аларми могат да спрат да работят по няколко причини и само сертифициран автоключар може да се справи с такива проблеми. Счупените електрически проводници или разхлабените проводници, причинени от постоянно износване, са някои от основните причини автомобилните аларми да спрат да работят. Например шофирането с висока скорост и постоянното блъскане може да повреди алармите на автомобила и също блъскането на вратите на автомобила ви, което може да доведе до счупвания на алармените проводници, водещи до неизправност на алармата на автомобила. Моля, свържете се със специализиран автоключар, за да поправите тези проблеми, след като бъдат открити.

Други причини за неизправност на автомобилната аларма

Грешната инсталация на автомобилна аларма също може да е причина за някои проблеми. Неправилната инсталация или дефектните алармени продукти могат да доведат до повреда на системата. Ще бъде идеално да замените дефектната аларма с оригинална и да се обадите за професионална инсталация, за да предотвратите повторение на проблема. По същия начин алармата може да спре да работи, ако честотите не съвпадат. Например автомобилната аларма използва радиовълни, за да установи комуникация с транспондерни ключове. Тези честоти трябва да съвпадат, за да се гарантира, че алармата работи. Понякога тунерът може да се нулира сам, поради което ще е необходима нова синхронизация на алармата с ключ за транспондер.

Проблеми със счупени ключове на транспондера, дисфункционална батерия и дефектни запалителни цилиндри

Транспондерните ключове ще изпращат и получават съобщения в системата за сигурност на автомобила, но когато възникне проблем с повредения чип, тогава подмяната на чипа ще гарантира, че алармената система на автомобила е възстановена. Понякога проблемите с батерията може да са причината автомобилната аларма да не работи. Трябва да проверите акумулатора на автомобила си за признаци на слабости. Празната батерия ще повлияе на много неща в колата, включително автомобилна аларма. Неизправните проблеми с цилиндрите на запалването могат да доведат до ненужно включване на алармата няколко пъти. Счупеният, замърсен или дефектен цилиндър на превключвателя е най-известният проблем със запалителния цилиндър, който може да причини дефектни аларми.