Все повече хора се питат защо ключът към домофона е спрял да работи. Има две основни причини, поради които това се случва.

Ключови устройства

Ключът към домофона е електронно устройство, вътре в което има микроплатка. Това устройство, както всяко друго, е подложено на деформация, корозия и повреди от обичайни условия.

Първата причина, поради която ключът ви за домофона може да спре да работи, е неточно боравене с него.

Ключът на домофона често виси на обикновени ключодържатели, с дузина други метални ключове. При това непрекъснато триене е възможно да се увреди.

Мъжете обичат да носят ключодържателите си в джобовете. Джобовете се търкат върху парапети, трамвая, автобуса, верандата. Някои носят куп ключове в задните си джобове и ги трият по цял ден по транспортните седалки, офиси,столове.

Много често при бързане, ключове падат по мокри места – локви, в снега през зимата.

Има и по-интересни човешки индивиди, които, отдавайки се на своя мързел, искат някой от семейството да хвърли забравения ключ от балкона.

От всички тези причини по-горе, ключовете за домофони просто „умират” повреждат. Те престават да възприемат високоговорителя на вратата. Не се разпознават от оборудването за копиране на keyfinder. По принцип не подлежат на ремонт или реставрация.

Втората причина, поради която ключът ви за домофона е спрял да работи, е актуализиране оборудването на слушалката.

По-голямата част от ключовете за домофони се копират в работилниците на ключарите. В този случай домакинствата използват копирно оборудване и празен номер + домофон от определен тип, в зависимост от вашия ключ.

Копираният ключ, по своите характеристики ще се различава от оригиналния ключ на домофона. И същите тези домофони периодично, когато се обслужват, поставят така наречените филтри, които премахват заготовките на домакинствата. Тоест оригиналните ключове все още продължават да отварят входа, но дублиранията, направени от оригиналния ключ, не отварят, въпреки факта, че последният продължава да се чете.

Разработват се заготовки, които се въртят около съществуващите филтри за врати и продължават да работят по-нататък.

От появата на домофоните основните заготовки на ключове се актуализират 10-15 пъти.

Ако вашият ключ за домофона спира да работи, какво да правите по-нататък?

Отивате да направите дубликат.

Не забравяйте, че дублиращ се ключ може да се направи само с нормално работещ ключ. Тоест, имате нужда от извадка, която в момента правилно отваря вашата врата за достъп.

По-добре е да направите дубликат на ключа за домофона. Домоуправителите наблюдават промените на пазара и използват най-модерните, висококачествени детайли и оборудване, които са по-надеждни.